A félrelépésnek sok fajtája van – az egyik, nehezen beazonosítható, ámde annál veszélyesebb formája, mikor érzelmi kötődést kezdünk mutatni egy harmadik fél iránt.

Az érzelmi hűtlenséget azért különösen nehéz felismerni, mert talán mi magunk is egy ártalmatlan, lelkes barátságnak tituláljuk a harmadik fél iránti érzelmeinket. Éppen ezért nem is titkoljuk a párunk elől – sőt, meglehetősen sokat beszélünk elbűvölő kollégánkról. Ám ennél súlyosabb helyzetről árulkodik, amikor nem beszélünk róla – mert ebben az esetben valószínűleg érzelmileg mély és intim szálak fűznek már a harmadik félhez.

párkapcsolat érzelmi hűtlenség megcsalás
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Miből ismerjük fel?

Intő jel, amikor olyan gondolatokat, érzelmeket is megosztunk a harmadik személlyel, melyeket a saját párunkkal nem. Mi több, akár vele tárgyaljuk ki a párkapcsolatunkban felmerülő nehézségeket, kérdéseket, egészen az intim részletekig. Vágyunk a közelségére, hogy minél több időt tölthessünk vele, amikor pedig épp távol van tőlünk, az éteren keresztül tartjuk vele a kapcsolatot. Az idővel kialakuló testi vonzalom pedig már az első lépés a tényleges megcsalás felé.

Megoldás

Amennyiben észleljük magunkon az egészségtelen kötődés jeleit, jobb mielőbb megszüntetni a harmadik féllel a kapcsolatot. De ha erre nincs lehetőségünk – például egy kolléga esetén -, akkor tisztázzuk kettőnk viszonyát és mindenképp tegyünk pontot a végére.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.