A legtöbb esteben nem kell aggódni a tünet miatt, de érdemes odafigyelni, mert komoly problémát is jelezhet.

Két típusa van az orgazmus közbeni fejfájásnak: az egyik orgazmus közben jelentkezik, általában éles fájdalommal jár és néhány másdodpercig tart, míg a másik tompa fájdalommal kezdődik és egyre erősebbé válik. Utóbbi típusú fejfájás általában csak néhány percig tart, de előfordulhat, hogy órákig is elhúzódik. Az is jellemző lehet, hogy a tünet évekig fennáll, aztán hirtelen eltűnik, majd évek múlva újra megjelenik. 

fejfajas
Forrás: pixabay.com

Mi állhat a hátterében?

Az orgazmus előtt néhány perccel jelentkező fejfájást a fej és a hát izmainak megfeszülése okozza. A szex során fellépő hirtelen fejfájás a vérnyomás növekedése miatt alakul ki. Az orgazmus közbeni fejfájásnak egyéb okai is lehetnek, mint például fogamzásgátló tabletta szedése, marihuána szívása, zöldhályog, vérszegénység, orrmelléküreg-gyulladás, alacsony vércukorszint.

Kezelése

A legtöbb esetben az orgazmus közbeni fejfájás átmeneti jellegű.Ha azonban túl gyakori vagy az életminőség romlásával jár, mindenképp érdemes orvost felkeresni, mert a tünet akár érrendszeri betegségekre is utalhat. Általában migrénellenes szert írhat fel az orvos, de szükség lehet különböző vizsgálatokra (MRI, CT) is. 

Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

Ezek a legfontosabb teendők felfázás esetén (x)

Kínzó alhasi görcsök, égő érzés vizeletürítéskor, nem múló vizelési inger – ezek a panaszok kísérik a felfázásként is ismert hólyaghurutot. Mutatjuk, mit tehetünk az enyhe felfázás korai tünetei ellen.