Napjainkban kezdjük felfedezni és megismerni az eddig legendának vélt, úgynevezett száraz orgazmust, melynek során a férfi magömlés nélkül képes átélni a teljes gyönyört.

Mivel a férfi orgazmus és főleg az ejakuláció elsődleges célja az utódnemzés, ennek elmaradását elképzelhetetlennek tartjuk egy egészséges együttlét során. Mi több, az orgazmust és a magömlést egymás szinonimájaként szoktuk emlegetni, holott a két esemény egymástól teljesen különállóan is képes bekövetkezni. Így jöhet létre a férfiak esetében az ejakuláció nélküli, úgynevezett száraz orgazmus, melynek élvezeti előnyei mellett számos egészségre gyakorolt hatása van.

párkapcsolat szex orgazmus
Forrás: unsplash.com

Miért jó a száraz orgazmus?

Egyes férfiak a magömléssel kísért orgazmus után fáradékonyságról, levertségről, esetenként frusztráltságról számolnak be, ezért az ő számukra kimondottan áldásos lehet a száraz orgazmus elsajátítása. Alkalmazásával az együttlét kevesebb energiát követel a férfi részéről, melynek eredményeképpen a szex időtartama elnyújtható, valamint képes lesz szünet nélkül egymás után több – a hagyományos orgazmushoz képest valamivel kisebb intenzitású - orgazmus átélésére.

Hogyan érhető el?

A rendszeres gyakorlás és a tudatos jelenlét mellett az ondó megtartásának kulcsa a PC izom erősítésében rejlik. Ennek a szeméremcsont és farkcsont között húzódó izomzatnak a rendszeres edzése elengedhetetlen a technika elsajátításához. Az erősítéshez napi szintű gyakorlás szükséges, vagyis ennek a területnek az alkalmankénti 15-20 megfeszítése és 10 másodpercnyi feszesen tartása. Ehhez nem szükséges a merevedés létrejötte, így a nap bármely szakában trenírozhatjuk magunkat.

Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

Hogyan rontja el az esti rutin a baba alvását?

A PEACE alváscoaching harmadik lépése az esti rutinnal foglalkozik. Az esti rutin az a néhány dolog, amit a babával szoktatok csinálni lefekvés előtt, általában a vacsora és az altatás között. Praktikus okokból beletartozik a fürdetés, pelenkacsere, pizsamába bújás, és kortól, szokásoktól függően a fogmosás, az utolsó esti szoptatás, pólyázás.