Valószínűleg, ha rákerestél erre a topikra, túl vagy a felismerés első jelein, és megerősítésre vársz. A megcsalás kemény dió, és még ha bebizonyosodik, akkor is keressük a kiskapukat, hogy ne kelljen szembesülni vele, de hidd el, néha jobb (le)lépni, mint harmadikként, netán felszarvazottként élni. De lássuk, melyek az intő jelei.

A megcsalásnak vannak intő jelei, amelyek igenis látványosak, és csak az nem veszi észre, aki nem akarja. Egyszerűbb széttárt kézzel várni a végkifejlettet, mintsem a tettek mezejére lépni, összepakolni és lelépni, vagy kiadni a másik útját, mert hát az ember nem lép kétszer ugyan abba a hibába… Na persze. Az önámítás helyett inkább egy félig sérült egoval lépj ki, mint megalázva, összetörve. De lássuk a legtipikusabb jeleit a görög hűségnek.

Lehozza a csillagos eget

Üvöltő jele a megcsalásnak. Ha korábban hallani sem akart a romantikus vacsoráról, az összebújós filmezésről, a wellness hétvégéről, de egyik napról a másikra, lefoglalt egy hétvégét, és ajándékokkal, vacsorameghívásokkal bombáz, akkor két dolog van: vagy megszállta a szentlélek és revelált, vagy megcsal.

Ha valakinek vaj van a füle mögött, azt általában szokatlan nagyvonalúsággal igyekszik leplezni, mind érzelmi mind anyagi manifesztálódásban. A régóta elmaradt kedvesség és hirtelen figyelmesség lehet intő jel.

Féltékeny

Ok nélkül. Ha egy új férfi, nő van a másik életében könnyen rájön arra, hogy saját kedvese is valamilyen szinten szabad préda. Nyilvánvalóan a legjobb védekezés a támadás, így ha ok nélkül ront rád, nézegeti át a telefonod vagy vádol azzal, hogy mással vagy, kezdhetsz gyanakodni.

Az ágyban is más

Ha eddig keveset szeretkeztetek és hirtelen egyik napról a másikra megnő a szexuális étvágya az leginkább a lelkiismeretfurdalás számlájára írható. Elvégre, ha egy másik nőt, férfi kielégít, téged miért hagyna parlagon? Ha ennek viszont ellenkezője történik, azaz a rendszeres szexuális együttlét minimálisra csökken, akkor szintén megszólalhatott a lelkiismerete.

Dugdossa a telefonját, lekódol mindent, ami online csatlakozhat

Kell ezt jobban részletezni? Csak az viszi a fürdőbe és a vécére is a telefonját, akinek rejtegetni valója van. Kódot tenni mindenre, amivel elérheted a Facebook profilját, netán e-mailjeit, beszélgetéseit furcsa lépés, főleg, ha eddig szabad „bejárásod” volt.

Állandóan piszkál

Szintén árulkodó jele a dolognak, hogyha az amúgy addig nyugodt és kedves pár, átvált kötekedő, elviselhetetlen tuskóvá. A folytonos vitagerjesztés, a legapróbb dolog állandó negatív kommentálása, a kötekedés mind-mind egy tudatalatti vészjelzés. A másik ezzel valójában szerente eltávolítani magától, noha tudatosan ez esze ágában sincs.

Észleled a tüneteket? Ne köntörfalazz! Kérdezz rá, és vess véget. Mert, aki egyszer megteszi másodszorra is meg fogja, elvégre nem járt cserébe anno retorzió.

Képek forrása: Pixabay.com

 
Neked ajánljuk

Mit tehetünk álmatlanság ellen?

Alvásunk mennyisége és minősége befolyásolja fizikai és kognitív teljesítőképességünket, az immunrendszerünket, a memóriánkat, és még azt is, hogy milyen hosszú lesz az életünk.