Nem csak a mentális egészségünkre, de szexuális életünkre és az ismerkedésre is hatással van a járvány. Csörgits Kinga szexuálterapeuta elárulta, hogyan maradhat meg a vágy az összezártság alatt is.

A karantén hatással van a szexuális életre, főleg, ha gyerekeink otthon vannak, a munkahely miatt stresszelünk vagy késő éjjel is dolgozunk. Csörgits Kinga terapeuta szerint van megoldás az intimitás megőrzésére: az eddig megszokott rövidebb együttlétek helyett egy hosszabb alkalom távol a hálószobától hetekre fel tud tölteni energiával.

szex
Forrás: pexels.com

Mire figyeljenek a párok?

Ha elvonulásra nincs lehetőség, használjuk a lopott intim pillanatokat. Nem kell, hogy feltétlenül szex legyen belőle, viszont egy gyengéd érintés vagy egy csók fenn tudja tartani a vágyat. Fontos továbbá, hogy megfelelő mennyiségű énidőt tudjunk eltölteni magunkkal. Ilyenkor kérjük meg a párunkat, hogy egy kis időre menjen el a gyerekekkel sétálni valahova. Előfordul, hogy a megváltozott körülmények miatt a szex nem tud kielégítő lenni, akkor itt a lehetőség kipróbálni a böjtölést. Tegyük át a fókuszt a munkára, gyerekekre, stb. a szexualitást pedig hagyjuk pihenni, újratöltődni. Semmi gond nincs azzal, ha most nem kívánjuk annyira az együttlétet, mert most nincsen rá se tér, se kedv, se idő.” - mondja a szakember. 

A karantén kiváló lehetőség arra, hogy átértékeljük a jelenlegi életünket. Ha a körülmények megengedik, itt az idő a kísérletezésre, az új dolgok felfedezésére.

Csörgits Kinga szerint nem feltétlenül csak olyan azok az együttlétek lehetnek jók, amelyeknek célja az orgazmus, hanem más dimenziójú együttlétekre is fókuszálhatunk.

"A szexben akkor is lehet fejlődni, ha nem végződik egetrengető orgazmussal. Persze ehhez az kell, hogy a rutin útvonalakat, a sürgetést és a türelmetlenséget magunk mögött tudjuk hagyni.” - tanácsolja a szakember

Óvatosan a pornóval!

Hajlamosak vagyunk pótcselekvéseket végezni a bezártság miatt, ezért fontos figyelni arra is, hogy a pornónézés ne váljon rutinná. Egy kutatás szerint a járványidőszak alatt világszerte jelentősen megnőtt a pornófogyasztás, ami veszélyes is lehet. A szakembr szerint nincs baj a rendszeres önkielégítéssel, de ha túl gyakran nézünk pornót, az káros lehet, és függőséghez vezethet. A feszültség levezetése céljából inkább sportoljunk.

Nincs könnyű dolguk az egyedülállóknak

Aki nem él kapcsolatban és szingliként próbál a járvány időszaka alatt ismerkedni, annak nehéz dolga van, ráadásul nem sok helyszín áll rendelkezésre a randizáshoz. Mi a helyzet, ha már az első vagy a második randi a lakáson kezdődik és végződik?

Eddig, még ha meg is volt a kémia, akkor sem feltétlenül rontottunk be ajtóstul a másikhoz, most viszont a kényszer új helyzetet szült, aminek van egy előnye: gyakorolhatjuk az őszinte kommunikációt! Mivel az ismerkedés finom rezdüléseit, fázisait átugorjuk, nem árt tisztázni, hogy itt most valóban arról van szó, hogy kint hideg van és csak folytatjuk a randit vagy komolyabban közeledhetünk egymás felé.” - mondta a terapeuta.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.