Ha a szexualitás által szeretnénk jobban megismerni önmagunkat és a párunkat, valamint lelkileg is összekapcsolódni, a lingam és jóni masszázs a tökéletes választás.

Tantrikus és taoista tanokon nyugszik mindkét masszázs: a lingam szó a férfi nemi szervekre utal anatómiai, energetikai és spirituális értelemben egyaránt, így a lingam-masszázs során a férfi testet fedezzük fel. A jóni a női nemi szervek szanszkrit elnevezése és a jóni masszázs a női testet dicsőíti.

párkapcsolat szex masszázs lingam jóni
Forrás: unsplash.com

Mi a célja?

Elsősorban nem a szexuális vágyak kielégítésére szolgál – habár a masszázs során szerzett felismerések beépíthetők az együttlétekbe, változatosabbá és játékosabbá téve azt -, sokkal inkább egyfajta tanulási folyamat, melynek során jobban megismerjük társunk testét és a számára kellemes érintésekkel biztosítjuk tiszteletünkről, szeretetünkről és elfogadásunkról. Ezáltal feloldódnak a köztünk lévő gátlások és egy újabb szintre emelkedik a kapcsolatunk.

Könyvajánló

Jobban megérthetjük a lingam és jóni masszázs lényegét és könnyedén elsajátíthatjuk a különböző fogásokat Michaela Riedl segítségével, aki egy-egy könyvet szentelt mindkét témának, valamint bemutató videókkal egészítette ki őket a minél alaposabb megismerésért.

Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

Ezek a legfontosabb teendők felfázás esetén (x)

Kínzó alhasi görcsök, égő érzés vizeletürítéskor, nem múló vizelési inger – ezek a panaszok kísérik a felfázásként is ismert hólyaghurutot. Mutatjuk, mit tehetünk az enyhe felfázás korai tünetei ellen.