Flörtölni egészséges, de arról megoszlanak a vélemények, hogy akkor is szabad-e, ha párkapcsolatban élünk. 

Társas lényként mindig vágyunk az elismerése, a pozitív megerősítésre, melynek egyik formája a flörtölés. Fontos, hogy a párunk is helyénvalónak találja és mi se használjuk ezt manipulálásra vagy egyéb előnyszerzésre. Ha ez így van, beszéljünk az egészségre gyakorolt hatásáról.

Néhány szakértő úgy véli, hogy a flört által több fehérvérsejt termelődik, ennek hatására pedig erősödik az immunrendszerünk.

flört
Forrás: unsplash.com

A kedveskedés miatt az agyban dopamin és noradrenalin képződik, mely hormonok a pozitív érzésért és a boldogságért felelősek. Logikus tehát, hogy azért flörtölünk, mert jó kedvünk lesz tőle.

Közvetlen kapcsolat van a flört és az idegrendszer stimulálása között, ugyanis a véráramlás megnövekszik tőle és adrenalin szabadul fel. Az adrenalin növekedése által pedig éberebbek leszünk, jobban tudunk fókuszálni, sőt, élénkebben reagálunk az érintésekre.

Az egészséges flörtöléssel a másik önbizalmát és magabiztosságát növelhetjük. Persze jó, ha ez kölcsönösen működik.

Egy kedves bók hatására csinosabbnak, motiváltabbnak érezzük magunkat, és ez hosszú távon a saját párkapcsolatunkra is remek hatással lesz.

Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

A hormonok játéka nem ér véget a kamaszkorral: így éljük túl a klimaxot (x)

Kamaszkor vagy klimax, egy közös bennük: a hormonális változások igencsak megviselik a szervezetet. Ha a két nehéz korszak egy időben zajlik a családban, az sajátosan feszült helyzeteket teremthet az anya-lánya kapcsolatokban. Egy édesanya vallomása.