Van, aki szerint nagyon fontos, míg mások úgy vélik nem ez határozza meg a kapcsolat minőségét. Vajon, kinek van igaza?

Talán a legtöbbeknek furcsa lehet, de mindenkinek fontos a szex egy kapcsolatban. Akik ezt így vélik, azoknak természetes módon alacsonyabb a libidójuk, esetleg csalódtak, tartózkodnak a házasság/komoly kapcsolat előtti szextől, vagy éppen szeretnék komolyabban és jobban megismerni a randipartnert, mielőtt ágyba bújnak vele. Ritkán, de előfordulhat, hogy valaki aszexuális, illetve valamilyen alapbetegség miatt kerüli a szexet.

szex
Forrás: unsplash.com

A szex iránt érzett vágy, késztetés nem egy fekete vagy fehér dolog, mint annyi minden az életben és főleg a szexualitásunkban, ez is egy skálán mozog, melynek egyik végpontján kétség kívül az aszexuálisok állnak.

Akiknek nagyon fontos a szex a partnerükkel, azok több okból indokolhatják ezt:

  • úgy érzik, a szexuális együttlét erősíti, elmélyíti a kapcsolatukat

  • azt gondolják, ezzel odakötik magukhoz a másik felet

  • biztonságosabbnak ítélik a kapcsolatot, mert feltételezik a monogámiát, és úgy vélik, megadják a másik félnek, amire szüksége van

  • egyszerűen szeretnek szexelni, és magasabb a libidójuk

  • szeretnének családot alapítani

A rendszeres szexuális együttlét számos előnnyel jár. Az érzelmi előnyök között szerepel a szakemberek szerint az önbizalom erősödése, az önelfogadás képessége, a saját testünk örömteli megismerése, erősítheti a viszonyt a partnerrel és elűzheti az érzelmi stresszt.

Fizikai hatásai a kutatások szerint az immunrendszer hatékonyabb működése, javítja a keringési rendszer működését, fokozza a jótékony hormonok termelődését, akár még zsírt is égethetünk vele, elmulasztja a fejfájást és edzi az idegrendszert is, vagyis javítja a kognitív funkciókat, memóriát.

A szex természetesen az intimitásnak csak az egyik módja két ember között, ezen kívül sok lehetőség van a vonzalmunk és szeretetünk kifejezésére. Az, hogy egy pár mennyit szexel, az ő dolguk, a lényeg, hogy összhangban legyenek és az igények találkozni tudjanak. Akkor jó esély van rá, hogy hosszú távon működőképes lesz a kapcsolat.

Forrás: https://www.healthline.com/health/healthy-sex/is-sex-important-in-a-relationship
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

Ezek a legfontosabb teendők felfázás esetén (x)

Kínzó alhasi görcsök, égő érzés vizeletürítéskor, nem múló vizelési inger – ezek a panaszok kísérik a felfázásként is ismert hólyaghurutot. Mutatjuk, mit tehetünk az enyhe felfázás korai tünetei ellen.