Teljesen természetes, hogy néha ellaposodik egy párkapcsolat, de nem kell így maradnia.

Minden hosszútávú párkapcsolatban vagy házasságban vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, hiszen nem égünk mindig ezer fokon a másikért. Ez teljesen természetes, de ha úgy gondolod, tennél érte, hogy megint felrázd a köztetek lévő köteléket és szorosabbra fonjad egységeteket, itt van négy kevésbé általános dolog, amit kipróbálhatsz ennek érdekében.

A Health.com a következőket ajánlja:

Duplarandi

Bár ez nem épp a legkoronabarátabb ötlet, de egyszer úgyis kilábalunk ebből a világjárványból is, akkor pedig miért ne próbálhatnátok ki a duplarandit valamelyik ismerős baráti párral? Alapvetően fontos, hogy egy párkapcsolat ne azt jelentse, az összes többi emberi kapcsolatunkat leépítjük és csak egymással vagyunk elfoglalva, hiszen az élet nem csak kettőnkből áll. Szervezzünk bátran külön programokat, de még szórakoztatóbb lehet, ha egy másik párral megyünk el egy négyes randira. Kutatások igazolják, hogy egy ilyen duplarandi hatására jobban vonzódunk majd a párunkhoz. Talán azért, mert kicsi külső szemmel is látjuk majd, és nem csak úgy, ahogy otthon már megszoktuk.

Romantikus filmek

Persze, vannak, akik egyébként is néznek kettesben romantikus mozikat, ám a férfiak jó részét elég nehéz rávenni egy-egy ilyen filmre. Mégis, amellett, hogy szórakoztató és közös program, elindíthat olyan beszélgetéseket, amik lehet, hogy nélküle nehezebben történtek volna meg. Elgondolkozhatunk azon, hogy mi kerülnénk-e olyan helyzetbe, mint a filmbeli pár (már ha arról szól), mit tennénk a férfi és mit a nő helyében, hogy oldottuk volna meg másképp a szituációkat? Ezáltal magunkat és a másikat is jobban megismerjük, ez pedig természetesen a jó kapcsolat egyik alapja.

Forrás: unsplash.com

Egészségesen tartani a másikat

Hosszútávú cél, de kifizetődő. Egy 950 házaspár részvételével végzett kutatás során a feleségek sokkal több konfliktusról számoltak be, amennyiben a férjük egészségi állapota nem volt a legjobb. Ennek ellentettje azonban nem bizonyosodott be, vagyis egy kevésbé egészséges életet élő nej nem rontja a házasság minőségét a férfiak tapasztalatai alapján. Természetesen nem arról van szó, hogy noszogatnunk kellene a másikat a súlyával vagy a sportolási szokásaival kapcsolatban! Egyszerűen csak figyeljünk oda mindkettőnk egészségére.

Valami új

Egy új közös extrém sport, egy új hobbi, amit együtt próbáltok ki? Máris megannyi új élményt és témát hozhat a kapcsolatba, kiszakíthat a mindennapokból. Legyen az tánctanulás, egy tanfolyam elvégzése együtt vagy falmászás közösen - mindegy, csak örömöt okozzon mindkettőtöknek.

Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.