Manapság állandó feszültségben élünk, mintha nem találnánk a „kikapcsológombot” magunkon. Véget érnek a nyári szabadságok és ősztől újra maga alá gyűr minket a hétköznapok stresszel teli monotonitása. Néhány, a napirendünkbe beilleszthető szokással azonban elűzhetjük a stresszt és visszavehetjük az irányítást az életünk felett.

 

  1. Akármilyen nehéz: mozogjunk a stresszes napokon!

A Yale Egyetem kutatói megállapították, hogy a stresszes napjainkon 21 százalékkal kevesebbet mozgunk. Pedig éppen ilyenkor lenne több mozgásra szükségünk, hiszen az edzés a feszültség és szorongás egyik leghatékonyabb ellenszere. Ha tehetjük, akkor a nap elején vagy a végén mozogjunk, és ha nincs időnk edzőterembe menni,  legalább sétáljunk vagy kerékpározzunk.

  1. Legyen kiszámítható a napirendünk

Ha a feladatok sokaságából és mindennapi eseményekből stabil és megbízható rutinokat alakítunk ki, azzal leegyszerűsítjük az életünket, ez pedig már önmagában oldja a stresszt. Ha soha nem látjuk előre, hogy mi fog történni, és csak rohanunk az események után, káosz alakulhat ki az életünkben, ami szorongóbbá, feszültebbé tehet minket. Reggel próbáljunk meg mindig ugyanakkor felkelni, még akkor is, ha az esti lefekvésünk ideje változó. Figyeljünk oda arra is, hogy mindennap reggelizzünk: ilyenkor fogyasszunk zsírban és fehérjében gazdag élelmiszereket, mert stresszhelyzetben a szervezet számra fontos, hogy elegendő energia álljon a rendelkezésére.

  1. Rend a lelke mindennek!

Rakjunk rendet magunk körül. A rendrakással egybekötött selejtezés hatékonyan oldja a feszültséget. A rendrakás amiatt is hasznos, mert eközben feldolgozzuk és elengedjük a múltunkat, ezáltal munka közben nemcsak a környezetünk, hanem a lelkünk is megtisztul. Ezt alátámasztja egy 2009-es kutatás is, amit a Kaliforniai Egyetem munkatársai végeztek. A kutatás szerint az otthonunkban uralkodó rendetlenség stresszhormonokat termel a szervezetben, ellenben ha rendet rakunk, attól az agy megnyugszik.

  1. Meditáljunk rendszeresen!

Rendszeres meditációval elkerülhetjük, hogy felemésszen bennünket az állandó stressz. Ha sok a feszültség az életünkben, és emiatt gyakran szorongunk is, akkor nehezebben fókuszálunk arra, amire igazán szeretnénk.

sedacur
Vény nélkül kapható gyógyszer
  1. Segít a gyógynövénykivonatot tartalmazó gyógyszer

A Sedacur forte három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű együttes erejével nappal oldja a feszültséget, este pedig segíti az elalvást és a nyugodt éjszakai pihenést. Szedése a mindennapi tevékenységet nem befolyásolja hátrányosan: nem rontja sem a figyelmet, sem pedig az autóvezetéshez is nélkülözhetetlen képességeket, az éberséget és a reagálóképességet. A szintetikus hatóanyagot tartalmazó gyógyszerekkel szemben a Sedacur forte nem okoz függőséget és hozzászokni sem lehet. Nem kell orvossal felíratni, recept nélkül kapható a patikában.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 
Neked ajánljuk

Hogyan lehet megszüntetni a nyakmerevséget?

A munkanap nagy részében sokan a monitort vagy okostelefont nézzük, így nem csoda, hogy gyakran fáj a nyakunk.