Az amerikai haditengerészek is a TRX edzéssel tartották magukat formában.

A TRX egy falra, plafonra vagy más stabilan tartó felületre erősíthető eszköz, aminek segítségével a saját testsúlyunkat használva edzhetünk, a teljes testünket átmozgathatjuk, izmosíthatjuk, szálkásíthatjuk. 

Rengeteg fajta gyakorlat végezhető, a nehézségi fok állítható, ráadásul egyszerre több izomcsoport is terhelhető. Hetente 3 alkalom ajánlott a látványos fogyáshoz vagy szálkásodáshoz, sőt, még a tartás is javítható, néhány gyógytornás gyakorlat is végezhető rajta. Először edző segítségével érdemes megtanulni, milyen gyakorlatokat tudunk végezni, és ezeknek a szabályos végrehajtását is edző segítségével sajátíthatjuk el leginkább, később aztán képesek leszünk egyedül is helyesen edzeni a TRX-en.

A mozdulatok elég összetettek, ezért nem a legegyszerűbb mozgásforma, de pont ennek köszönhetően összetetten átmozgató is, és látványos, irigylésre méltó izmaink alakulnak ki már néhány hónap rendszeres edzés után.

trx
Forrás: unsplash.com

Az állóképesség, a rugalmasság és a tartás fejlesztése a TRX előnyei közé tartozik, ahogy a zsírégető hatása is, azonban az egyetlen negatívuma, hogy nagy túlsúllyal rendelkező sportolni vágyóknak nem ajánlott ezzel az edzésformával kezdeni, mert sajnos a rugalmas TRX eszközök nem bírják a nagy terhelést, és inkább csak 120 kiló alatti súllyal érdemes nekiállni TRX-ezni.

Ha megtanultuk a helyes mozdulatokat és gyakorlatsorokat, otthon vagy a szabadban is edzhetünk, semmi másra nem lesz szükségünk, kizárólag az eszközre.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.