Feltölt, szórakoztat és zsírt is éget a közkedvelt csoportos sport, a zumba.

Mi kell a megfelelő zsírégetéshez? A pulzusnak a zsírégető tartományban kell lennie, azaz 120-130 körül, és legalább 40, de inkább 60 percen át kell tartania az edzésnek ahhoz, hogy ne a szénhidrát-, hanem a zsírraktárakból használjuk fel az energiát. Nos, egy kiadós 60 vagy 90 perces zumba edzés tökéletes módszer ahhoz, hogy ez megvalósuljon, ráadásul ha elkezdjük, szinte fel sem fog tűnni, hogy épp dolgoztatjuk a testünket, hiszen vidám zenére, táncos lépésekkel tesszük azt.

A latin ritmusokra és táncmozdulatokra épülő mozgásformáról sokan nem is tudják, mennyire képes átmozgatni a testet. A lendületes lépésekkel, ugrásokkal csodásan égnek a kalóriák, felpörög a pulzus, és az állóképesség is javul.

A mindig megújuló koreográfiák könnyen megjegyezhetők és lekövethetők, és akár otthon, videóról nézve is végezhetjük a gyakorlatokat.

zumba
Forrás: pexels.com

Ez a sport kifejezetten hasonlít a klasszikus aerobicra, de lényege, hogy szinte a tengerparton érezhetjük magunkat a latin zenének köszönhetően, és pofonegyszerű táncos mozdulatokkal adhatjuk le a kilókat. Amellett, hogy kardió edzést végzünk, a combunk, a fenekünk, a törzsünk és a karunk is erősödik, pláne, ha kis súlyokat is bevetünk a zumba edzések során.

A zumbaórához csak helyre lesz szükségünk, a kis kézi súlyokon kívül speciális eszközökre nem, maximum egy pulzusmérő órára, hogy megfigyelhessük, a zsírégető tartományban dolgoztatjuk-e testünket az edzés alatt.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

Ezek a legfontosabb teendők felfázás esetén (x)

Kínzó alhasi görcsök, égő érzés vizeletürítéskor, nem múló vizelési inger – ezek a panaszok kísérik a felfázásként is ismert hólyaghurutot. Mutatjuk, mit tehetünk az enyhe felfázás korai tünetei ellen.