2021. május 9-én állnak rajthoz a Wings for Life World Run futóverseny résztvevői, akik aktivitásukkal a gerincsérültek gyógyulását is támogatják szerte a világban.

A Wings for Life World Run nevet kapta a különleges futóesemény, melynek célja, hogy a résztvevők a kitartásukkal és futásukkal nem csupán saját állóképességüket és egészségüket szolgálják, de egy nemes ügy mellé is állhatnak. A jótékonysági futás nevezési díjával ugyanis egy gerincsérültek gyógyulását támogató non-profit szervezetet támogatnak a sportolás szerelmesei. A futás során külön, de mégis együtt sportolnak a jó ügy mellé állók.

A rendhagyó futóverseny tétje sokkal nagyobb, mint az első helyezés. Emiatt a Wings for Life kezdeményezéshez közkedvelt sportemberek is csatlakoznak.

futás
Forrás: pexels.com

A Wings for Life World Run persze a közös cselekvés mellett az egyéni teljesítményekről is szól. A nevezők egy alkalmazás segítségével vesznek részt az eseményen, így lehetőség nyílik arra, hogy világszerte egyidőben mérettessék meg magukat nemzetközi társaikkal. A futók nyomában egy Catcher Car, vagyis „Követő kocsi” halad: a verseny végét az utolsó versenyző virtuális elkapása jelzi. A kötelező táv hiánya pedig lehetőséget ad azoknak is, akik csupán néha ugranak fejest a futás világába.

Sőt, az applikáció segítségével az adott országon belül is van arra lehetőség, hogy a résztvevő egyedül fusson, nem szükséges a verseny lokális központi helyén megjelenni.

Forrás: wingsforloverun.com
Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

Mit tehetünk álmatlanság ellen?

Alvásunk mennyisége és minősége befolyásolja fizikai és kognitív teljesítőképességünket, az immunrendszerünket, a memóriánkat, és még azt is, hogy milyen hosszú lesz az életünk.