Van, hogy jobb inkább eszköz nélkül edzeni, ugyanis egyes darabok kifejezetten károsak lehetnek.

Bár a mindent otthon csinálós időszaknak vége, nem kevesen szavaznak továbbra is a szabadban vagy edzőteremben mozgás helyett az otthon végezhető gyakorlatokra. Ezekhez a lakásban tartott edzésekhez általában vásárolunk néhány eszközt, de sajnos szakértő ellenőrzése vagy alapos ismeret nélkül nem olyan jó ötlet használni ezeket.

Az alábbi sportszerek okozhatnak ártalmakat.

Henger

Az SMR-hengerek javítják a vérkeringést, fejlesztik a hajlékonyságot, sőt még az izomláz ellen is bevethetőek, azonban, ha visszérrel küzdünk, jobb ezeket inkább csak szakértő felügyeletével, és nem egyedül használni, ugyanis a nyomás miatt ezek az erek még jobban felpuffadhatnak, és még látványosabbak lehetnek. Helyette inkább biciklizzünk vagy sétáljunk, hogy a vérkeringést javítsuk!

edzés
Forrás: pexels.com

Gumiszalag

A gumiszalagokat csak akkor használjuk, ha meg vagyunk győződve arról, hogy sérülésmentesek. Ha már szakadtak, viseletesek vagy nyúlottak, közepesen súlyos balesetet is okozhatunk magunknak, például bordatörést. Csúnya húzódások vagy épp bőr csípés, sérülés is kialakulhat, így jobb, ha csak tökéletes állapotban lévő gumiszalagokkal edzünk.

Kettlebell

A kettlebell edzés kifejezetten népszerű, és nem véletlenül, hiszen remekül formába hozza a testünket, de ne végezzük edző felügyelete nélkül, pláne nem kezdőként. Ha rosszul tartjuk a testünket, vagy épp a testsúlyunkat helyezzük helytelenül, esetleg túl gyors mozdulatokat végzünk, alaposan becsíphetünk egy-egy ideget, vagy épp szalaghúzódás is esélyes. Először mindenképp tanuljuk meg az edzőnktől helyesen csinálni a gyakorlatokat.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.