Mindegy, hogy nő vagy férfi az illető, az arcunk oldalán látható gödröcskék nagyban megnövelik az ember szexepiljét és vonzóvá teszik a jelenség viselőjét. Nem csoda, ha néhányan képesek mesterségesen létre hozatni ezeket.

Bizonyos kultúrákban a gödröcskék a szépség vagy épp a szerencse szimbólumai. A jellegzetes bemélyedések általában nevetéskor, mosolygáskor tűnnek fel a mimikai izmok speciális hatására, és az orca alsó felén láthatóak. Van azonban, akinek az álla közepén található gödröcske, ez főként férfiaknál növeli a sármos külcsínt.

godros_arc
Forrás: unsplash.com

Ahogy minden elkészíthető már manapság szépészeti beavatkozással, úgy természetesen a gödröcskék is, ám elég speciális területet képviselnek, ezért jól meg kell választani hozzá a plasztikai sebészt.

A dudorplasztikát járóbeteg szolgáltatás keretében végzik, vagyis kórházba sem kell menni hozzá, egy felszerelt rendelőben elvégezhető eljárás. Az orvos helyi érzéstelenítést, például lidokaint alkalmaz a bőr területén, ezután egy kis biopsziás műszer segítségével bemetszést ejt a bőrön, hogy manuálisan gödröt hozzon létre. Ebből a célból kis mennyiségű izom és zsír eltávolításra kerülhet. A terület körülbelül 2-3 milliméter hosszú lesz. Miután az orvos létrehozta a helyet a jövőbeli gödröcskének, varratot (hevedert) helyez el az arcizom egyik oldaláról a másikra. A hevedert ezután megkötik, hogy a gödröt tartósan a helyére tegye. A gyógyulási folyamat során a gödröcske állandósul.

Mint minden beavatkozás után, gyulladás, duzzanat léphet fel, ezért fájdalomcsillapító vagy antibiotikum szedése lehet javasolt. Érdemes hűteni, borogatni a területet. Pár nap múlva már teljes életet élhetünk az új gödröcskéinkkel. A műtétnek ritkán vannak kockázatai vagy szövődményei, de hatására az arc véglegesen megváltozik, ezért jól meg kell fontolni a beavatkozást!

Forrás: https://www.healthline.com/health/dimpleplasty
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

Mit tehetünk álmatlanság ellen?

Alvásunk mennyisége és minősége befolyásolja fizikai és kognitív teljesítőképességünket, az immunrendszerünket, a memóriánkat, és még azt is, hogy milyen hosszú lesz az életünk.