A plasztikai beavatkozások sora évről évre nő, és nincs már olyan terület, amit ne lehetne korrigálni. Az áll és nyak nem megfelelő aránya és szimmetriája sokakat zavar, ezért választják a műtétet.

A kettős állműtét egy olyan eljárás, amikor a nyaki bőr és zsírszövet korrekcióját végzik el, hogy a páciens ne úgy nézzen ki, mintha két álla volna. Vagyis ez az állapot azt takarja, amikor az áll és a nyak egybe folyik, nincs külön éle a laza bőr és a túl sok nyaki zsír miatt, esetleg a nyak külön párnát képez, úgy tűnve, mintha két állunk lenne.

kettos_allmutet
Forrás: unsplash.com

A kettős állműtét valójában több eljárást is magába foglal, hiszen teljesen egyedi, hogy ki milyen korrekcióval érheti el az áhított külsőt. A beavatkozás magába foglalhat zsírleszívást, bőrfelvarrást, lézeres kezelést, bőrkimetszést, feltöltést stb. A szakorvosok ezeket külön-külön vagy együttesen is alkalmazhatják, a műtét nehézségétől függően pedig vagy helyi érzéstelenítésben zajlik, vagy intravénás szedálásban, altatásban.

Mint minden műtét, főleg, amikor a szövetek átrendezése történik, a kettős állplasztika is megviseli a szervezetet. A műtét után vérömlenyek, duzzanatok keletkezhetnek, húzódhat, éghet a seb, a gyulladás elkerülése érdekében pedig antibiotikumot kell szedni. A beavatkozás szerencsére egy idő után gyorsan és hegmentesen gyógyul.

A műtét lépései:

  • A sebész megvizsgálja az állát és a nyakat, és tollal megjelöli azokat a területeket, amelyekre a zsírleszívó kanült behelyezik.

  • A bőrt alaposan megtisztítják egy fertőtlenítő oldattal, amely csökkenti a fertőzés kockázatát.

  • Ezután a sebész szedálásra szánt gyógyszereket ad be, ha szükséges, vagy helyi érzéstelenítőt (zsibbasztó gyógyszert) fecskendez a bőrbe.

  • Ezután több apró bemetszést ejtenek a bőrön, ahol bevezetik a zsírleszívó kanült (mint a laporoszkópiánál).

  • Oda-vissza vagy legyező mozdulattal eltávolítják a felesleges zsírt a leszívócsővel. Nagyon figyelnek arra, hogy az egyes területekről mennyi zsírt távolítanak el, hogy biztosítsák az egyenletes megjelenést.

  • Ha szükség van liftingre is, akkor az orvos metszéseket végez, általában a haj vonalánál valamint a fül körül és mögött. Ezután eltávolítja a felesleges bőrt, meghúzhatja a kötőszövetet és izmokat, hogy a bőr tónusosabbnak tűnjön.

  • A bemetszéseket összevarrják

  • Végül szükség szerint kötést alkalmaznak. Ez általában egy speciális állpántot tartalmaz, amely támogatja a bőrt, miközben az gyógyul.

A kettős állplasztikával, ahogy a legtöbb szépészeti beavatkozással, megváltozik az ember arca, akár az alapvető vonásai, ezért lelkileg megterhelő lehet. Mindenkinek komolyan mérlegelnie kell, hogy valóban szüksége van-e rá, és el tud-e fogadni egy kissé „más” arcot a tükörben.

Forrás: https://www.healthline.com/health/cosmetic-surgery/double-chin-surgery
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.