Napjainkban egyre többen várják a fogyás csodáját a plasztikai sebészettől, amelyre elsősorban a zsírleszívás lehet megoldás.

Az igen nagy népszerűségnek örvendő eljárást ugyan egyre népszerűbb módszerekkel végzik el, mégsem teljesen kockázatmentes. Több hátránya is van, amelyek közül néggyel mindenképp érdemes tisztában lennünk, ha azt fontolgatjuk, hogy belevágunk.

Altatás és vágás

A zsírleszívás mütéttel történik, vagyis a másfél óra alatt altatásban leszünk. Mivel az altatás is több rizikóval jár, számos vizsgálaton kell átesnünk mielőtt megtörténhet az eljárás. Valamint felépülési időre, pihenésre és a szövődmények kialakulására is fel kell készülnünk.

A felépülés fontossága

Elengedhetetlen, hogy a zsírleszívás után a lehető legtöbbet pihenjünk, ugyanis a test és a szervezet regenerálódásának nagy szerepe van a tökéletes végeredmény eléréséhez. Az eljárást követő napokban véraláfutás, ödéma és duzzanatok alakulhatnak ki. Célszerű kompressziós ruhát viselni, méghozzá legalább egy hónapig.

Hegek kialakulása

A zsírleszívás során apró vágásokat ejtenek a kiválasztott testrészen, amely veszélyt nem jelent, de ha a bőrünk keloidra vagy hegesedésre hajlamos, akkor apró, kitüremkedő sebhelyek alakulhatnak ki. Kisebb esetben pedig be is gyulladhatnak a friss hegek. Célszerű a műtét előtt erről is konzultálni az orvosunkkal és olyan készítményeket használni, – többek között szilikonos tapaszok és gélek – amelyek segítek a hegek gyorsabb és szebb gyógyulásában.

A zsírleszívás nem fogyókúra

Sokan hiszik azt, hogy a zsírleszívás után örökre vékonyak maradnak, ez azonban nem igaz. Az eredmény megtartásához egészséges táplálkozásra és rendszeres mozgásra is szükség van.

Forrás: https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/liposuction/safety
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.