A V-vonalú állkapocs-műtét egy plasztikai eljárás, amely megváltoztatja az állkapcsot és az állat, így azok kontúrosabbak és keskenyebbek lesznek. Az eredmény látványos, a műtét azonban nem kockázatmentes.

Vannak, akik az állukkal nem elégedettek, mert vagy „nincs” nekik, vagy egyben van szinte a nyakukkal, esetleg túl gömbölyű vagy lapos, netán nem elég nőies/férfias. Nem csoda, hogy a plasztikai sebészek tankönyveiben már jó pár eljárás szerepel, amivel az áll formája, vonala megváltoztatható. Állítólag Bruce Willis és Demi Moore lánya, Rumer is megcsináltatta ezt a részét, mert túl markánsnak és szélesnek tartotta.

allkapocs_mutet
Forrás: unsplash.com

A V-vonalú állkapocs-műtétet az állkapocs keskenyebbé tételére alkalmazzák. A műtét eltávolítja az állkapocs és az áll egyes részeit, így az állkapocs végül hegyesebb formában lesz, amely úgy néz ki, mint egy „V” betű.

Bizonyos kultúrákban a V-alakú állkapocs és az áll a nőiesség szimbólumainak egyike. Azok az emberek, akiket érdekel ez az eljárás, általában azok, akik nőként vagy nem binárisan azonosítják magukat, és “nőiesebb” állformát szeretnének. Gyakori például az ázsiai kultúrákban. A V-vonalú állkapocs-műtét ideális jelöltje – mint a legtöbb plasztikai műtété- egészséges kell, hogy legyen, nem lehet véralvadási zavara, autoimmun betegsége, és fontos kockázat a dohányzás is.

A műtét során lefaragnak az állcsontból, de van, ahol teljesen vagy részben implantátumra cserélik le, bár ez ritka. A beavatkozás altatásban történik, a gyógyulás elég fájdalmas és a páciens egy darabig enni sem tud rendesen. A műtét után fájdalom, duzzanatok, véraláfutás, láz, fejfájás lép fel. A második héttől általában rohamos a gyógyulás, és nem kell számolni szövődményekre, aha az érintett betartotta az antibiotikum kúrát.

A megfelelő szakember megtalálása, kiválasztása kardinális kérdés, hiszen egy nem jól elvégzett V-vonalú műtét akár aszimmetrikus arcot, ferde mosolyt is eredményezhet.

Forrás: https://www.healthline.com/health/cosmetic-surgery/v-line-surgery
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

Befolyásolhatja-e a hangulat az agyműködést?

Ha depresszióban szenved, nagyobb a kockázata annak, hogy a mentális működése is csökken a hangulatával együtt.