A sebészek szerint a zsírinfúzió és az arcsebészet a két legnépszerűbb eljárás. A közösségi média által sugallt “tökéletesség” ösztönzi a kereslet egy jó részét.

Úgy tűnik, hogy a plasztikai sebészet nem veszít népszerűségéből, bár a több millió világszerte végzett beavatkozás jó része manapság már nem invazív, sok a szépészeti kezelés közte, főleg, amelyek az arcra fókuszálnak és csak időleges hatásúak. A mellimplantátumok továbbra is az egyik legnépszerűbb plasztikai segédanyagok, de hódít a végleges szőrtelenítés is, és a kémiai hámlasztás is.

plasztikai_eljarasok
Forrás: unsplash.com

Az elmúlt évek során sokat nőtt a zsírfeltöltések száma, mely a zsírszövet beinjektálását jelenti, és ami félig-meddig természetes eljárásnak minősül, hiszen nem egy mesterséges anyagot, hanem a test saját kötőszövetét töltik be a megfelelő, domborítani, ránctalanítani kívánt részbe.

A zsír körüli mizéria nem merül ki ennyiben, hiszen vannak, akik továbbra is a klasszikus (és kissé fájdalmas) zsírleszívást kérik. A sebészeknek külön eljárásban kellett szakosodniuk a zsírleszívás finomabbá tételében, hiszen ez szükséges a zsír későbbi beinjektálásához is. A zsírleszívás okozta sebek gyorsabb és hegmentes gyógyulása érdekében újabb és újabb eljárásokat tökéletesítenek.

A mellimplantátumok (és egyéb mell korrekciós beavatkozások) mellett az arcon végzett kezelések a legnépszerűbbek. Sok az orrplasztika, de természetesen a feszesítő és fiatalító eljárások vezetik a rangsort. A kémiai hámlasztás, a lézeres bőrfiatalítás, a szálbehúzás, a szemhéjműtétek és a botox is nagyon népszerű, de ne feledkezzünk meg a 2021-es abszolút trendről: az ajakfeltöltésekről.

Végül a legfurcsább eljárás talán, ami szintén egyre szélesebb réteget hódít meg - a labiaplasztika. Míg a legnépszerűbb eljárások az arcra és a jól látható testrészekre koncentrálnak, egy másik, kevésbé nyilvánvaló kozmetikai eljárás is egyre népszerűbb, ez az említett labiaplasztika, ami a szeméremajkak “szépítését” jelenti. Ez az eljárás átalakítja a szeméremajkakat a bőr megemelésével vagy a hüvely és a szeméremajkak területeinek injekciózható töltőanyagokkal való kitöltésével. De nem csak a bőrt, hanem a szőrt is kezelik. Megnőtt az intim tájakon végzett lézeres szőrtelenítések száma is, illetve ezek miatt is (meg a gyantázás, borotválás stb.) jobban fókuszba került a nők szemérem zónája.

A szakértők szerint óriási hatása van a közösségi média trendeknek a nőkre, legyen szó a póthajról, a műszempillákról, az ajakfeltöltésről vagy épp a vagina plasztikáról. “Úgy érzik, aki kilóg a sorból, az már nem is lehet elég jó. Ezért van az, hogy annyira hasonlítanak egymásra az eljárásokon átesett hölgyek. Természetesen ez nem egy jó irány, nem egy természetes irány, és valószínűleg nem is fogja megadni a vágyott belső békét.” - mesélte egy, a szépségtrendeket kutató pszichológus.

Forrás: https://www.healthline.com/health-news/latest-trends-in-plastic-surgery
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.