A dermális töltőanyagok, mint pl.a hialuronsav, amelyet közvetlenül a bőrbe fecskendeznek be, segítik csökkenteni a ráncok megjelenését és az öregedés egyéb hatásait a bőrön.

A homlok ráncai akár már fiatalkorban is megjelennek. Függ a genetikánktól, az életmódunktól és akár a mimikai szokásainktól. Nem véletlen, hogy az egyik legtöbbet botoxolt terület a sztárok világában is. A homlokunkat azonban anatómiailag az egyik legnehezebben injektálható terület az erek mennyisége, fajtája, illetve az idegek miatt. Csak kiváló szakembert válasszunk ilyen eljárásra, különben akár vakság is felléphet.

homlokrancok
Forrás: pexels.com

A homlokunk zsírszövete elég minimális, az idő előrehaladtával pedig még kevesebb lesz. Csökken a kollagén termelés is, így lazul a bőr, megjelennek a kis árkok, ráncok. Sok dermális töltőanyag térfogatot adhat a homlok területén, és teltebbé teheti a bőrt. Ez segíthet megnyújtani a bőrt, és csökkenti a szem és a homlok körüli ráncok megjelenését.

A hialuronsav és a többi természetes anyag ráadásul egymás termelődését is serkenti. Vagyis ezek a beavatkozások pl.jót tesznek a kollagén termelődésnek.

A hatóanyagok hosszantartó eredményt adnak, de azért nem örökre szólnak. Viszont sokkal biztonságosabbak, mint a botox vagy akár a plasztikai sebészet.

A legelterjedtebb dermális töltőanyagok:

  • A hialuronsav, amelyet főként arcra, állra kézhátra, ajkakra, homlokra alkalmaznak.

  • Kalcium-hidroxilapatit, mely a nasolabialis redők és a kézhát kezelésére engedélyezett.

  • A poli-L-tejsav (PLLA), a polimetil-metakrilát (PMMA)

  • és kollagén.

A beavatkozás után felléphet enyhe bőrpír, fájdalom, viszketés, bőraláfutás.

Forrás: https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/fillers-for-temples
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.