Nem mindegy, hogy mikor kezdjük el, milyen szakembert választunk és, hogy mely területekre kérjük a botulin toxint. Nézzük a szakemberek ajánlásait, ha jól akarunk “botoxoltatni”!

A legtöbben a botox esetén a szépészeti beavatkozásokra gondolnak, a ránctalan megjelenésre, esetleg a sztárok bakijaira és mozdulatlan homlokára. A botulinnak azonban vannak egészségügyi alkalmazásai is, nem csak feszesítésre jó.

botox
Forrás: unsplash.com

A botox egy FDA által jóváhagyott biztonságos formula, amely 2002 óta van a piacon. Ez a kezelés egykor híres volt arról, hogy „fagyott” megjelenést kölcsönöz az arcnak. A modern időkben azonban a szakemberek már úgy tudják alkalmazni, hogy annak ne legyen természetellenes hatása.

A botox első számú felhasználási területe kétségkívül az arc finom vonalainak és ráncainak kezelése. Azonban számos egyéb gyógyászati ​​célra is használhatják:

  • Ránctalanítás, a vonalak halványítása, a szarkalábak eltüntetése

  • A szemek feszesítése

  • Migrén ellen

  • A túlzott izzadás meggátolására hónaljba

  • Izomfeszültségek oldására

  • A húgyhólyag szabályozására

  • Az ízületi fájdalmat és a TMJ csökkentésére

  • Allergiás tünetek enyhítésére

Bármilyen célra is alkalmaznánk a botulin toxint, érdemes néhány alapvetést megfogadni és betartani. Ezek a következők.

1. Csak szakembertől kérjünk kezelést

A botox kezelés szakképzést igényel. Mindig győződjünk meg arról, hogy orvossal, nővérrel vagy képzett professzionális kozmetológussal fogunk együtt dolgozni.

2. Pontosan kövessük az utasításokat

A botox kezelés előtt és után utasításokat fogunk kapni, amelyeket követni kell. Tartsuk be szigorúan a javallatokat!

3. Kezeket fel!

Ne érintsük meg az injekció beadásának helyét a kezelés után. Ne feledjük, a botox egy olyan folyadék, amelyet precízen fecskendeztek be a helyére, a legjobb eredmény elérése érdekében. A terület dörzsölése vagy masszírozása a szérum nem kívánt területekre való terjedését okozhatja, és befolyásolhatja az általános eredményt. A legjobb megoldás az, ha legalább 24 órán keresztül távol tartjuk a kezeket a kezelési területtől.

4. Hidratálás

Igyunk sok vizet a találkozó előtt és után, a megfelelő hidratálás ugyanis nagyban hozzájárul a test egészségének megőrzéséhez és az ideális kozmetikai kezelési eredmények eléréséhez. Kerülje az alkohol vagy más vízhajtó hatású italok fogyasztását!

5. Védjük a bőrt a naptól

Nem titok, hogy a napon töltött idő felnagyítja a finom vonalakat és ráncokat. Korlátozzuk a napsugárzást, viseljünk fényvédő krémet minden nap, és legalább 15 perccel az indulás előtt kenjük fel.

6. Húzd ki magad - elv

Ne feküdjünk le, ne dőljünk hátra, és ne hajoljunk 4-6 órán keresztül a botox kezelés után, mert időbe telik, amíg a hatás fixálódik.

7. Cinkelés

Egy 2012-es botox-tanulmány szerint napi 50 mg cink pótlása hosszabb ideig megtarthatja az eredményeket.

+1. Rendszeresen, tudatosan

A botox annál hatásosabb lesz, minél többet használjuk - persze okosan. Kezdetben előfordulhat, hogy gyakrabban kell mennie korrigálásra. Az idő múlásával sok beteg észreveszi, hogy a hatás hosszabb ideig tart, mint korábban.

Forrás: https://dundeedermatology.com/blog/how-do-you-get-the-full-benefits-of-botox-11-tips-for-best-results/
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.