A kémiai hámlasztás olyan helyreállító kozmetikai eljárás, amely segíthet csökkenteni az öregedés jeleit az arcon.

A kémiai hámlasztás során a bőrgyógyász olyan oldatot visz fel a bőrre, mely eltávolítja a sérült bőrsejteket, és lehetővé teszi, hogy egészséges bőr képződjön a helyükön. A hámlasztás eredményeként csökkenhetnek a ráncok mélységei, eltűnhetnek a pattanások, aknék, megfiatalodik a bőr, mérséklődhet a hiperpigmentáció, és egyenletesebb lesz a textúra.

kemiai_hamlasztas
Forrás: unsplash.com

A hámlasztás lehet enyhe, közepes vagy mély is. Utóbbi akár a hegeket is képes mérsékelni.

Az aktinikus keratózisok olyan érdes bőrfoltok, amelyeket az évekig tartó napsugárzás okoz. Rák előtti növekedésnek is nevezik őket, mivel potenciálisan bőrrákká alakulhatnak.

A mély kémiai hámlasztás eltávolíthatja ezeket a növekedéseket, és csökkentheti a bőrrák kockázatát.

A hámlasztás igénybe veszi az arcbőrt, így utána fényvédőt és bőrtápláló krémet kell használni. Egy hétig is eltarthat a gyógyulás, addig duzzanatok, bőrpír jelentkezhet. Mélyhámlasztásnál a vörösség akár hónapokig is megmaradhat és enyhe kérgesedés is fellép a megújulási folyamat során.

A hámlasztás nem javasolt olyanoknál, akiknek rendszeresen herpeszük van, hegesedési zavaruk van, pikkelysömör vagy atópiás dermatitiszük van, terhesek, sugárkezelésen vesznek részt, legyengült az immunrendszerük, fertőző betegek.

Összefoglalva, a kémiai hámlasztás jót tehet a következő esetekben:

  • Arcfiatalítás, ránctalanítás

  • Hegek eltüntetése

  • Pattanások, aknék felszámolása

  • Rosacea

  • Pigment foltok, szeplők

  • Egyenetlen bőrtónus, fakó bőr

A kémiai hámlasztás egy olyan kozmetikai kezelés, amely eltávolítja a bőr felső rétegét, ezért csak szakember végezheti a kezelést! Nem alkalmas a megereszkedett bőr feszesítésére!

Forrás: https://www.healthline.com/health/chemical-peel-benefits
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.