A zsírfagyasztás vagy CoolSculpting néven is ismert, az FDA által jóváhagyott eljárás egy vákumszerű eszközt használ a zsírsejtek lebontására fagyos hőmérsékleten, 40-60 perces kezelések során.

A zsírfagyasztás hatására néhány kezelés után 1-2 ruhamérettel csökken a körfogatunk, ugyanis a megfagyott és összetöredezett sejtek a nyirokkeringéssel távoznak a testből. Ez elég jól hangzik, de nem mindenkinél válik be! A betegek nagyon kis része pont az ellenkező hatást tapasztalja: a kriolipolízis által megcélzott területek valójában nagyobbak és feszesebbek lesznek.

zsirfagyasztas
Forrás: unsplash.com

Az új kutatások azt mutatják, hogy a paradox zsírhiperplázia (PAH) néven ismert szövődmény gyakoribb lehet, mint azt a szakértők korábban gondolták.

A PAH minden 138 kriolipolízis kezelésből körülbelül 1-ben fordul elő. A kutatók szerint ez az arány sokkal magasabb, mint a gyártók 4000 kezelésből 1-re vonatkozó becslése. "Senki sem tudja igazán, miért fordul elő a PAH" - mondta a tanulmány társszerzője, Dr. Michael Kelly, a Miami Plastic Surgery plasztikai sebésze. „Valami beindítja a zsírsejtek növekedését, és szerintem a hideg gyulladást okoz. A legtöbb betegnél ez a zsírsejtek eltűnését okozza, de egy kis csoportban a zsírsejtek a hideg hatására növekednek.”

A jó hír az, hogy a PAH néhány hónap után zsírleszívással kezelhető, de ki akarna ezek után még erre is költeni, nem beszélve, hogy egy fájdalmas, és hosszasan gyógyuló beavatkozás!?

A zsírfagyasztás azért az esetek nagy részében biztonságos eljárás, és függ az ember bőrének minőségétől is a végeredmény. Ha valakinek rugalmas, erős bőre van, látványosabb lesz az eredmény.

Forrás: https://www.healthline.com/health-news/fat-freezing-procedure-more-complications-than-doctors-thought
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

Hogyan rontja el az esti rutin a baba alvását?

A PEACE alváscoaching harmadik lépése az esti rutinnal foglalkozik. Az esti rutin az a néhány dolog, amit a babával szoktatok csinálni lefekvés előtt, általában a vacsora és az altatás között. Praktikus okokból beletartozik a fürdetés, pelenkacsere, pizsamába bújás, és kortól, szokásoktól függően a fogmosás, az utolsó esti szoptatás, pólyázás.