A Penuma egy félhold alakú, orvosi minőségű szilikondarab, amelyet a pénisz bőre alá helyeznek, hogy a pénisz hosszabb és szélesebb legyen.

Sok férfi álmodozik arról, hogy intim méretét megnövelje, pedig mindenki ismeri a mondást: Nem a méret a lényeg. Vannak persze esetek, amikor a hímtag méretének növelése valóban indokolt lehet, ilyen például a mikropénisz jelensége. A pénisz méretének növelésére egyetlen valódi, engedélyezett eljárás van, ez a pneuma beültetése. Az interneten reklámozott kencék, és tabletták valójában nem tudják megnövelni a pénisz méretét, maximum az erekcióra fejtenek ki hatást.

penisz_nagyobbitas
Forrás: unsplash.com

A pneuma eszköz megnyújtja a pénisz bőrét és szöveteit, hogy a pénisz nagyobbnak tűnjön és a behelyezett szilikon által meg is növekedjen némileg.

Amit az eljárásról tudni érdemes:

  • A pénisz körülmetélése szükséges hozzá előzetesen.

  • Ambuláns műtét, tehát elvileg még aznap el lehet hagyni a kórházat, amennyiben nem lép fel komplikáció.

  • Az eljárás kb. 1 órát vesz igénybe.

  • Az altatás miatt a páciensnek szüksége lesz kísérőre.

  • 2-3 nappal a műtét után orvosi kontroll szükséges.

  • A műtét után a pénisz néhány hétig duzzadt, fájdalmas.

  • Kb. 6-8 hétig tartózkodni kell a sporttól, fizikai megterheléstől, maszturbációtól, szexuális együttlétektől.

Ahogy minden műtét és altatásos eljárás ez is általános kockázatokkal jár, ezért előzetesen mindent meg kell beszélni az orvossal, részletesen el kell mondani, van-e alapbetegségünk, szedünk-e gyógyszereket, volt-e más műtétünk korábban stb.

A pénisz végleges méretét, formáját csak a regenerálódási időszak után éri el. Az orvos utasításait be kell tartani, hogy ne lépjenek fel szövődmények. Általában szükséges véralvadásgátló beadása a rögképződés ellen, illetve antibiotikum szedését is javasolhatják a fertőzések elkerülése végett.

Ritkán, de előfordulhat, hogy az implantátumot nem fogadja be a szervezet, hogy az implantátum szétesik, megsérülnek vagy szétválnak az öltések, fertőzés lép fel. A legtöbb mellékhatás vagy szövődmény állítólag abból adódik, hogy az emberek nem követik a sebészeti utókezelésre vonatkozó utasításokat.

Forrás: https://www.healthline.com/health/mens-health/penis-enlargement-surgery-cost
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.