Egyre népszerűbb beavatkozás a szemhéjon végzett plasztika. Mit kell tudni róla?

A szemhéj körüli bőr rendkívül vékony, kevés kötőszöveti rostot tartalmaz és általában véve kiemelt célpontja a legtöbb környezeti hatásnak. Az öregedéssel így itt kezdenek el először megjelenni a múlni nem akaró ráncok. Ha kétségbeesésünkben nem jut már más az eszünkbe, a szemhéjplasztika segíthet visszaforgatni az idő kerekét.

Többen is foglalkoznak ezzel a típusú szépészeti beavatkozással, de a folyamat szinte minden esetben ugyanaz. Az első lépés a plasztikai sebésszel való konzultáció, ahol megismerhetjük, hogy pontosan mi fog történni, választ kaphatunk a kérdéseinkre és képeken keresztül az orvos meg tudja mutatni a várható eredményt.

szemhlj plasztika
Forrás: freepik.com

Ennek a beavatkozásnak a célja a fiatalosabb, egészségesebb külső. Ez általában járhat a fölösleges zsírszövet illetve a túlnyúlt bőr eltávolításával. Azáltal, hogy a “felesleget” levágják, feszesebbnek, fiatalosabbnak tűnik majd a bőrünk. A metszési vonalakat az orvos minden esetben úgy igyekszik kijelölni, hogy maga a beavatkozás ténye se legyen felismerhető a műtét után.

A szemhéjplasztikai beavatkozásokat mindig altatásban végzik és éhgyomorral kell érkezni a műtét napján. A sikeres operáció után 4-6 órán keresztül megfigyelnek bennünket, majd mehetünk is haza. Duzzanat, ödéma, kékes-lilás elszíneződés teljesen normális, sőt lehet, hogy az első napokban nem is fogjuk tudni teljesen lecsukni a szemünket. Ezek a tünetek pár hét elteltével teljes mértékben elmúlnak.

Persze ha nagyon ódzkodunk a műtéttől, vannak már innovatív, átmeneti megoldások is. Pár éve nagy vihart kavartak a kifejezetten szemhéjra tervezett ragasztószalagok, amik akár 10-12 órán keresztül is képesek megtartani a bőrt. A logika ugyanaz, mint a felvarrás esetén, a bőrt feszesebbé, simábbá teszi a szalag a mechanikai hatás által. Természetesen mind kényelmi mind hatékonysági szempontból érdemes elgondolkoznunk azon, hogy ez valóban egy működőképes alternatíva-e.

Borítókép forrása: freepik.com
 
Neked ajánljuk

Ezek a legfontosabb teendők felfázás esetén (x)

Kínzó alhasi görcsök, égő érzés vizeletürítéskor, nem múló vizelési inger – ezek a panaszok kísérik a felfázásként is ismert hólyaghurutot. Mutatjuk, mit tehetünk az enyhe felfázás korai tünetei ellen.