A megfelelő eredmény érdekében feltétlenül be kell tartanunk ezeket a szabályokat.

Csodásan korrigálhatóak arcunk kisebb hibák vagy egyenetlenségei esztétikai kezelésekkel, ha ezeket profi szakember végzi, és a hatás a lehető legtermészetesebb. A legtöbb ilyen beavatkozást injekciós technikával végzik, vékony tűvel juttatnak töltőanyagot a kezelendő területre, érzéstelenítés után. Általában mindegyik kezelés maximum fél óra alatt elvégezhető, és hatásuk egyből megmutatkozik, de néhány napig még piros, duzzadt vagy fájó lehet a terület.

Ahhoz, hogy tökéletesnek mondhassuk a beavatkozások eredményét, fontos, hogy az utókezelési instrukciókat betartsuk. Minden esztétikai beavatkozás után az alábbiakra kell odafigyelni.

Tilos a nyomkodás!

A kezelt területet 2-3 napig szigorúan tilos nyomkodni, tapogatni. A töltőanyag elvándorolhat, a COG-szálak sérülhetnek, és maga a kezelés eredménye is megváltozhat. Csupán ennyi időt kell kibírni, utána megérinthetjük a felületet, azonban az első napokban el a kezekkel tőle!

arcesztétikai kezelés
Forrás: freepik.com

Érdemes jegelni

A kezelések után a jegelés nem kötelező, de ajánlott, hogy minél gyorsabban húzódjon le a duzzanat a szúrások vagy más beavatkozási metódusok után. Fontos, hogy puha, lehűtött szilikon zselével borogassuk, és ne kemény, jeges anyaggal, mert az kisebb égési sérülést is okozhat.

Kötelező kerülni a szoláriumot, nem ajánlott a nagy meleg

Az első napokban érdemes kerülni a forróságot, és inkább klimatizált helyszíneken tartózkodni, mert az erős izzadás nem tesz jót a beavatkozások helyének. A napozás is kerülendő egy hónapig, a szolárium használata viszont egy hónapon át szigorúan tilos, mert a közvetlen UV-sugárzás sokat árthat az eredménynek.

Ne mozgassuk túlzottan a területet!

Lényeges, hogy a kezelés utáni következő 24 órában igyekezzünk minék inkább pókerarcot vágni, és sokkal kevesebbet mozgatni az arcunkat, főként az igyénybevett részét. A túl erős mozgás hatására ugyanis elcsúszhat az anyag, vagy megnagyobbodhat a dagadás.

Borítókép forrása: freepik.com

 

​​​​​​​

 
Neked ajánljuk

Befolyásolhatja-e a hangulat az agyműködést?

Ha depresszióban szenved, nagyobb a kockázata annak, hogy a mentális működése is csökken a hangulatával együtt.