A kávé szó hallatán mindenkinek a reggeli ébresztő, a finom illat és az energia jut az eszébe. Egyes kultúrákban igazi hagyománya van a fogyasztásának, napjainkban pedig szerte a világon az egyik legnépszerűbb és legtöbbet fogyasztott ital.

De mégis milyen jótékony hatásai vannak ennek a finom barna nedűnek? Összegyűjtöttük a legfontosabbakat:

Antioxidánsokban gazdag

A kávébab magja és maga a gyümölcs is antioxidánsokban gazdag. A benne található klorogénsav segít megelőzni a gyulladásos és krónikus betegségek kialakulását. De több kutatás bizonyította, hogy egyes ráktípusok kockázatát is csökkenti, valamint az idegrendszer és a memória romlásának megelőzésére is hatással van.

kávé
Forrás: pexels.com

Jobb állóképesség

Számos tanulmány szerint a kávéban található koffein megfelelő mennyiségben fogyasztva javítja a sportteljesítményt. Hatással van az izmokra és a vérkeringésre, illetve az edzés utáni izomláz csillapítására is jótékony hatású a napi két csésze kávé.

Zsírégetés

Több fogyókúra és diéta fontos részét képezi a koffein bevitel. Ennek legfőbb oka, hogy rendszeres fogyasztása égeti a felesleges zsírt, valamint gyorsítja az anyagcserét.

Erősebb csontok

Talán furcsa lehet, de megfelelő D-vitamin bevitel mellett napi 2-3 csésze kávé csökkenti a csonttörések és a csontritkulás kockázatának esélyét.

Forrás: https://www.health.com/food/health-benefits-of-coffee
Borítókép forrása: pexels.com
 

 

 

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.