A kávé szó hallatán mindenkinek a reggeli ébresztő, a finom illat és az energia jut az eszébe. Egyes kultúrákban igazi hagyománya van a fogyasztásának, napjainkban pedig szerte a világon az egyik legnépszerűbb és legtöbbet fogyasztott ital.
De mégis milyen jótékony hatásai vannak ennek a finom barna nedűnek? Összegyűjtöttük a legfontosabbakat:
Antioxidánsokban gazdag
A kávébab magja és maga a gyümölcs is antioxidánsokban gazdag. A benne található klorogénsav segít megelőzni a gyulladásos és krónikus betegségek kialakulását. De több kutatás bizonyította, hogy egyes ráktípusok kockázatát is csökkenti, valamint az idegrendszer és a memória romlásának megelőzésére is hatással van.
Jobb állóképesség
Számos tanulmány szerint a kávéban található koffein megfelelő mennyiségben fogyasztva javítja a sportteljesítményt. Hatással van az izmokra és a vérkeringésre, illetve az edzés utáni izomláz csillapítására is jótékony hatású a napi két csésze kávé.
Zsírégetés
Több fogyókúra és diéta fontos részét képezi a koffein bevitel. Ennek legfőbb oka, hogy rendszeres fogyasztása égeti a felesleges zsírt, valamint gyorsítja az anyagcserét.
Erősebb csontok
Talán furcsa lehet, de megfelelő D-vitamin bevitel mellett napi 2-3 csésze kávé csökkenti a csonttörések és a csontritkulás kockázatának esélyét.
Forrás: https://www.health.com/food/health-benefits-of-coffee
Borítókép forrása: pexels.com