Ez egy egyszerű módja annak, hogy bőséges mennyiségű, a bélre egészséges Lactobacillus baktériumot fogyasszunk, ami megtalálható az uborka héján.

Az emberek általában eltávolítják ezeket a jótékony probiotikus baktériumokat az uborkáról a feldolgozás során, így a valódi egészségi előnyük elhanyagolható lehet a savas reflux esetében. Ha természetes gyógymódot keres a krónikus savas reflux kezelésére, a következők javasoltak:

  • egyen kisebb adagokat étkezés közbe
  • alacsony zsírtartalmú ételeket fogyasszon
  • rendszeresen mozogjon a nap folyamán, és kerülje az ülő életmódot
  • ne tornázzon közvetlenül étkezés után - néhány órát várjon az edzés előtt
  • előzze meg a székrekedést
  • kerülje az ismert kiváltó tényezőket (például dohányzás, alkohol, nehéz vagy zsíros ételek, túlzott koffein, nyers hagyma).

A savanyúságnak azonban számos előnye van, bár egy színezékkel és tartósítószerrel teli páclé kevésbé egészséges. A savanyúság levének jótékony hatásai az alábbiak:

savas reflux savanyúság
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

A páclé probiotikumokat tartalmaz. A természetesen erjesztett savanyúságok – és levük – hasznos mikroorganizmusokat, úgynevezett probiotikumokat tartalmaznak. A probiotikumok élő, mikroszkopikus méretű baktériumok és élesztőgombák. Ezek jótékony hatással vannak az anyagcserére, az általános egészségre és az emésztésre, valamint összefüggésben vannak a szorongás és a depresszió csökkenésével is. A probiotikumok segíthetnek egyensúlyban tartani a jó bélbaktériumokat.

A savanyúság leve segíthet az edzés utáni regenerálódásban. Az elektrolitok segítenek fenntartani a folyadékegyensúlyt a szervezetben, és fenntartják az összes rendszer működését. De ha izzad, túl sokat veszíthet. Az ellenszer? A savanyúságlé elektrolitokat tartalmaz sok nátrium, valamint némi kálium és magnézium formájában, ezért természetes elektrolitként használhatók, valamint segíthet az edzés utáni folyadékpótlásban.

A páclé segíthet a vércukorszint szabályozásában. A tanulmányok azt mutatják, hogy az ecet segíthet megelőzni a vércukorszint ingadozását.

A savanyúság leve elősegítheti a fogyást. A savanyúság csökkentheti az étvágyat a vércukorszint stabilizálásával. Könnyebb lefogyni és kontrollálni az étvágyat, ha a vércukorszint stabil, az emésztés és az anyagcsere javítása pedig határozottan segíthet a fogyásban.

A savanyúság betegségek elleni antioxidánsokat tartalmaz. Az antioxidánsok megvédhetik sejtjeit a szabad gyökök okozta károsodástól. A szabad gyökök olyan molekulák a szervezetben, amelyek a rákhoz, a szívbetegségekhez és sok más betegséghez kapcsolódnak.  

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.