Ez egy egyszerű módja annak, hogy bőséges mennyiségű, a bélre egészséges Lactobacillus baktériumot fogyasszunk, ami megtalálható az uborka héján.
Az emberek általában eltávolítják ezeket a jótékony probiotikus baktériumokat az uborkáról a feldolgozás során, így a valódi egészségi előnyük elhanyagolható lehet a savas reflux esetében. Ha természetes gyógymódot keres a krónikus savas reflux kezelésére, a következők javasoltak:
- egyen kisebb adagokat étkezés közbe
- alacsony zsírtartalmú ételeket fogyasszon
- rendszeresen mozogjon a nap folyamán, és kerülje az ülő életmódot
- ne tornázzon közvetlenül étkezés után - néhány órát várjon az edzés előtt
- előzze meg a székrekedést
- kerülje az ismert kiváltó tényezőket (például dohányzás, alkohol, nehéz vagy zsíros ételek, túlzott koffein, nyers hagyma).
A savanyúságnak azonban számos előnye van, bár egy színezékkel és tartósítószerrel teli páclé kevésbé egészséges. A savanyúság levének jótékony hatásai az alábbiak:
A páclé probiotikumokat tartalmaz. A természetesen erjesztett savanyúságok – és levük – hasznos mikroorganizmusokat, úgynevezett probiotikumokat tartalmaznak. A probiotikumok élő, mikroszkopikus méretű baktériumok és élesztőgombák. Ezek jótékony hatással vannak az anyagcserére, az általános egészségre és az emésztésre, valamint összefüggésben vannak a szorongás és a depresszió csökkenésével is. A probiotikumok segíthetnek egyensúlyban tartani a jó bélbaktériumokat.
A savanyúság leve segíthet az edzés utáni regenerálódásban. Az elektrolitok segítenek fenntartani a folyadékegyensúlyt a szervezetben, és fenntartják az összes rendszer működését. De ha izzad, túl sokat veszíthet. Az ellenszer? A savanyúságlé elektrolitokat tartalmaz sok nátrium, valamint némi kálium és magnézium formájában, ezért természetes elektrolitként használhatók, valamint segíthet az edzés utáni folyadékpótlásban.
A páclé segíthet a vércukorszint szabályozásában. A tanulmányok azt mutatják, hogy az ecet segíthet megelőzni a vércukorszint ingadozását.
A savanyúság leve elősegítheti a fogyást. A savanyúság csökkentheti az étvágyat a vércukorszint stabilizálásával. Könnyebb lefogyni és kontrollálni az étvágyat, ha a vércukorszint stabil, az emésztés és az anyagcsere javítása pedig határozottan segíthet a fogyásban.
A savanyúság betegségek elleni antioxidánsokat tartalmaz. Az antioxidánsok megvédhetik sejtjeit a szabad gyökök okozta károsodástól. A szabad gyökök olyan molekulák a szervezetben, amelyek a rákhoz, a szívbetegségekhez és sok más betegséghez kapcsolódnak.