Télen a szervezetünk nagyobb odafigyelést igényel, hiszen sokkal több veszélynek van kitéve a betegségekkel és a vírusokkal szemben, amelyek megelőzésére az egészséges és megfelelő táplálkozás, illetve a megfelelő vitaminok pótlása is elengedhetetlen.

„A tavasztól őszig terjedő időszak táplálkozási szempontból egészséges étellel kényeztet bennünket, hiszen minden évszaknak megvan a maga szezon gyümölcse, ami ha főként hazai beszerzésből kerül az asztalra a benne lévő vitaminokkal támogatják a szervezetünk egészséges működését. A tél és a borúsabb idő beköszöntével hajlamosak vagyunk kevesebbet mozogni és az étkezés terén is egyoldalúan táplálkozni. Az egészséges táplálkozásnak azonban télen is nagyon fontos szerepe van, amit a lehetőségeinkhez mérten tartanunk kellene. A zöldségek és gyümölcsök mellett a halaknak nagyon fontos szerepük van az egészséges táplálkozásban. Olyan fontos zsírokat tartalmaznak, amelyek hasznos élettani hatásuk révén segítenek az egészségünk megőrzésében. Különösen az olajos halak, mint például a szardínia, tonhal, makréla gazdagok Omega- 3 zsírsavakban, amelyek nélkülözhetetlenek a szem és az agy egészséges fejlődéséhez, emellett hozzájárulhatnak a szív-és érrendszeri betegségek megelőzéséhez is.

hVahfFdkSw2TYAADh32ubHa0R0ousFgk5Y0dy3Hc

Legalább heti egy alkalommal fontos lenne tehát a halat beiktatni az egészséges és változatos étkezés részeként. Itthon főként karácsonykor kerül az asztalokra hal, aminek a fő oka, hogy a halfogyasztás még nem épült be az étkezési szokásaink közé. Ebben pedig kiemelt szerepe van a szülői mintának. Amennyiben kisgyerek korban megszerettetik a szülők a halat a gyermekkel, nagyobb az esélye, hogy ez a szokás felnőtt korában is megmarad. Gyerekkor után már nehezebb a halat racionális okok mentén megszerettetni.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra és arra, hogy a halfogyasztás mennyire pozitív hatással van a szervezetre. Ugyanakkor nem csupán a halakkal, de a halkészítményekkel is be tudjuk vinni a kívánt vitamin és ásványi anyag mennyiséget. Ez pedig rohanó világunkban különösen hangsúlyos téma, hiszen már gyermekkorban be kell építeni a halfogyasztást a mindennapokba, ennek pedig az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja a halpástétomokkal lehetséges” – mondta Rajnai Ágnes, a Hamé Hungária Kft. marketing vezetője.

A Hamé halpástétomai és halkrémjei 9 féle ízben elérhetőek, ízletesek, finomak, omega -3 zsírsavat tartalmaznak, így kiválóak akár reggelihez, uzsonnához vagy egy finom családi vacsorához, de készíthetünk a segítségével főételt, például afrikai harcsás- gombás töltött tésztát

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.