Bár a barack alapvetően nyári gyümölcs, minden évszakban remek finomságokat készíthetünk belőle.
Az ősz narancs- és rozsdaszínű, sárgás árnyalatai az étrendünkben is visszaköszönnek. Ilyenkor a nehezebb ételek és desszertek helyett – akárcsak nyáron – a könnyebb finomságok kerülnek terítékre. Az őszibarack pohárkrémre igaz a mondás, miszerint egyszerű, de nagyszerű. Egyszerre frissítő és laktató desszert, amelynek elkészítése gyors és személyre szabható. Az őszibarackot magas A- és C-vitamin-, kálium- és szeléntartalmának köszönhetően pedig igencsak ajánlott fogyasztani ebben a szezonban is, hiszen remek immunerősítő.
Előkészítési idő: kb. 20-30 perc
Főzési idő: 20 perc
Mennyiség: 1 személyre
Hozzávalók:
- 4 db puha őszibarack + 1 db a díszítéshez
- 100 g sovány túró
- 150 g natúr joghurt
- 1 evőkanál méz
- 6-8 szem korpás keksz
- mandulaforgács a tetejére