Bár a barack alapvetően nyári gyümölcs, minden évszakban remek finomságokat készíthetünk belőle.

Az ősz narancs- és rozsdaszínű, sárgás árnyalatai az étrendünkben is visszaköszönnek. Ilyenkor a nehezebb ételek és desszertek helyett – akárcsak nyáron – a könnyebb finomságok kerülnek terítékre. Az őszibarack pohárkrémre igaz a mondás, miszerint egyszerű, de nagyszerű. Egyszerre frissítő és laktató desszert, amelynek elkészítése gyors és személyre szabható. Az őszibarackot magas A- és C-vitamin-, kálium- és szeléntartalmának köszönhetően pedig igencsak ajánlott fogyasztani ebben a szezonban is, hiszen remek immunerősítő.

 

 

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc

Főzési idő: 20 perc
Mennyiség: 1 személyre

Hozzávalók:

  • 4 db puha őszibarack + 1 db a díszítéshez
  • 100 g sovány túró
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 6-8 szem korpás keksz
  • mandulaforgács a tetejére

 

Tovább olvasok

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.