Az őszi időszak nagy kedvencei a tésztás ételek. Ezek közül a sonkás-gombás előkelő helyet foglal el, ugyanis a gomba, mint természetes D-vitamin-, vas- és kalciumforrás kiváló táplálék a szervezet felkészítésére a hidegebb hónapokban.
Míg a hasznos szénhidrátot tartalmazó tésztafélék – mint a shirataki, a tofutészta vagy az üvegtészta – pedig segítik az emésztést.
Előkészítési idő: kb. 20-30 perc
Főzési idő: kb. 40 perc
Mennyiség: 4 személyre
Hozzávalók:
- 10 dkg speck sonka
- 1 evőkanál olívaolaj
- 35 dkg barna csiperkegomba
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 fej főzőhagyma (fehér)
- 2 dl húsleves vagy alaplé
- 2 dl tésztafőzőlé
- 10 dkg parmezán sajt, reszelve
- 1 evőkanál vaj
- 1 marék dió
- 40 dkg papardelle vagy szélesmetélt