Az őszi időszak nagy kedvencei a tésztás ételek. Ezek közül a sonkás-gombás előkelő helyet foglal el, ugyanis a gomba, mint természetes D-vitamin-, vas- és kalciumforrás kiváló táplálék a szervezet felkészítésére a hidegebb hónapokban.

Míg a hasznos szénhidrátot tartalmazó tésztafélék – mint a shirataki, a tofutészta vagy az üvegtészta – pedig segítik az emésztést.

 

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc

Főzési idő: kb. 40 perc
Mennyiség: 4 személyre

 

Hozzávalók:

  • 10 dkg speck sonka
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 35 dkg barna csiperkegomba
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej főzőhagyma (fehér)
  • 2 dl húsleves vagy alaplé
  • 2 dl tésztafőzőlé
  • 10 dkg parmezán sajt, reszelve
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 marék dió
  • 40 dkg papardelle vagy szélesmetélt

 

Tovább olvasok