A gombás ételek sosem tartoztak a könnyen elkészíthető fogások közé, ugyanakkor egy-kettő megéri a fáradozást.

A töltött gombafejeket igaz, hogy kicsit bonyolultabb elkészíteni, de baráti, üzleti összejövetelek kiváló finomságául szolgálhat. Nyáron a nehezebb emészthetősége miatt sokan kerülik a gombát, de ősszel már jóval bátrabban használjuk ezt a zseniális zöldséget. Méghozzá azért, mert az egyetlen növényi eredetű D-vitamin-forrás – ami a hidegebb, borongósabb évszakokban remek táplálék –, magas vastartalma van, de ha ez nem lenne elég, kalciumban is gazdag.

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc

Főzési idő: kb. 1 óra
Mennyiség: 4 személyre

 

Hozzávalók:

  • 8-10 nagy gomba (pl. csiperke vagy portobello)
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg főtt sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem

 

Tovább olvasok