Alapos fogmosás, fogselyem és rendszeres fogorvosi ellenőrzés - fontosak, de az általunk fogyasztott ételek is befolyásolják fogaink egészségét.
A „mindent lehet, csak mértékkel” elvét betartva érdemes tisztában lenni azokkal az ételekkel, amelyeknek rendszeres fogyasztásával nagyban hozzájárulhatunk fogaink és szájüregünk egészségéhez.
Mazsola
Ki hinné, hogy ez az édes finomság a fogak igazi őre. Magas kalcium tartalma megakadályozza a szájban lévő baktériumok elszaporodását, valamint erősíti a fogzománcot. A benne található oleanol sav pedig gátat szab a fogszuvasodásnak.
Zöld tea
Egy pohár zöld tea igazi csodát tesz a fogak egészségével, ugyanis tele van antioxidánsokkal, amelyek gyógyítják az ínybetegségeket, illetve a szájban fellépő bakteriális fertőzések megelőzésére is tökéletes. Mindezek mellett antibakteriális tulajdonsággal is rendelkezik.
Sajt
Nemcsak finom, de nagyszerű kalcium forrás is, amely már önmagában is védi a fogakat. Ám ennél jóval sokoldalúbb, ha a fogaink egészségéről van szó. Fontos szerepe van a fogak pH-értékének helyreállításában, valamint magas foszfor tartalma a fogzománc erősségét is hatékonyan védi.
Kamilla
Ősidők óta az egyik legtermészetesebb és leghatékonyabb gyulladáscsökkentő gyógynövény, amely tea formájában fogyasztva rendkívül hatásos a fogínysorvadás ellen, míg csersav tartalma a fogínyvérzés megszüntetésére alkalmas.