A vakítóan fehér fogsor mindenki álma, de a valóságban keveseknek adatik meg a hollywoodi mosoly. Mit lehet tenni érte?

A fogak fehérsége számos dologtól függ. Ilyen az életmód, az, hogy mennyi erős színanyagot tartalmazó ételt vagy italt fogyasztunk, dohányzunk-e, és persze befolyásolja a genetikánk is. Mindenki örököl egy alap fogszínt, ami nem feltétlenül hófehér. Az alapszínt visszanyerhetjük a megfelelő módszerekkel, illetve akár javíthatunk is rajta.

fog
Forrás: pexels.com
  1. A legbiztosabb módszer mindenképpen a fogorvosi fogfehérítés, ami lehet LED lámpás, de lehet otthoni készülék is. Előbbi gyors eredménnyel jár, utóbbi olcsóbb, de hetekig eltarthat. Aki nem akar vagy mer fogorvost felkeresni, az kipróbálhat egyéb fehérítő megoldásokat is.
  2. Az első és legfontosabb a mindennapos higiéné. Nem léteznek fehér fogak megfelelő fogmosás nélkül. A puha sörtéjű fogkefe a legjobb, amit három havonta kötelező cserélni. Ezenkívül fogselymet is érdemes bevetni! A fogak felszínén élő baktáriumok és foglepedék eltüntetéséhez félévente mindenképp javasolt a fogkőleszedés is, mert bármilyen ügyesen mosunk is fogat, ez a természetes folyamat mindenkit elér előbb-utóbb.
  3. Állítólag jótékony hatású a kókuszolajjal, kókuszzsírral történő fogmosás, mely eltávolítja a lepedéket, elpusztítja a baktériumokat és regenerálja a fogínyt.
  4. A szénporral vagy szódabikarbónával történő fogmosás eltávolítja az elszíneződéseket és a méreganyagokat, arra azonban ügyelni kell, hogy csak nagyon finom por alkalmazható, különben felsérti, megkarcolja a fogzománcot!
  5. Öblögessünk almaecettel! Az almaecet nemcsak az emésztésnek jó, a fogakat is tisztítja. 2:1 arányban hígítsuk vízzel és öblögessünk vele, vagy fültisztító pálcikával ecseteljük át a fogainkat.
  6. A fogak tartós egészsége érdekében kerüljük a magas cukortartalmú ételeket és italokat, figyeljünk a mindennapi szájhigiénére, és félévente-évente keressük fel a fogorvost!
Forrás: https://www.healthline.com/nutrition/whiten-teeth-naturally#2.-Brush-with-baking-soda
Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.