Az alábbi természetes fogfehérítők minden bizonnyal a Te konyhádban is megtalálhatók, csak nem tudtál róla, hogy ilyen hatásuk is van.

Kurkuma

Igen, sárga, de hidd el, a fogaiddal csodát tesz, ráadásul ínyvédő hatása is van. Mártogass egy vizes fogkefét kurkumába és dörzsöld át vele a fogad, majd hagyd hatni öt percig, végül öblítsd le.

Banánhéj

A banánhéj tele van olyan ásványi anyagokkal, amelyek segítenek fehéren tartani a fogaidat. Fogmosás után dörzsöld a fogaidba, majd hagyd hatni két percig és öblítsd le.

Forrás: Pixabay
Forrás: pixabay.com

Szódabikarbóna citrommal

Három teáskanál szódabikarbónát keverj össze két teáskanál citromlével, majd vidd fel a fogakra fültisztító segítségével. Hagyd hatni fél óráig és öblítsd le.

Eper

Az eper almasavat tartalmaz, ami segít eltávolítani a foltokat. Törj össze 2-3 szem epret, keverd össze szódabikarbónával, hogy paszta állagú legyen. Dörzsöld a fogaidat öt percig, majd öblíts.

Kókuszolaj

A kókuszolaj szintén segít a lerakódott elszineződések eltávolításában. Három teáskanál kókuszolajba keverj két teáskanál szódabikarbónát, majd sikáld vele három percig a fogaidat, végül öblítsd le. 

Aktív szén

Bár fekete színű, de hidd el, rengeteget segít a fehérítésben. Célszerű por állagban beszerezned és egy nedves fogkefét belemártva sikáld a fogaid öt percig, végül öblítsd ki.

Borítókép forrása: pixabay.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.