A baba születése után nem véletlenül írják elő az orvosok a hat hetes önmegtartóztatást. Ennyi idő kell a női szervezet regenerálódásához.

A szülés utáni szexről valahogy még mindig tabu beszélni, pedig akinek gyereke születik, annak ez ugyanolyan fontos, mint előtte. Attól pedig, hogy szülők lettetek, még nem szűntetek meg nő és férfi lenni. A szülés utáni hat hét önmegtartóztatást azért írják elő az orvosok, mert az esetleges sérülések, mint a gátmetszés vagy repedés, ennyi idő alatt gyógyulnak meg és a méh is ennyi idő alatt húzódik vissza. A vérzés általában ekkorra már szintén elmúlik, ám ne aggódj, ha néha még előfordul egy kis vérzés: ez egyénenként eltérő lehet, de mindenképp érdemes az orvosnak megemlíteni. A hat hét letelte után fizikailag tehát készen áll a szervezeted a szexuális élet újrakezdésére, de nem biztos, hogy rögtön ugyanott folytatjátok majd, mint ahol abbahagytátok. Íme néhány körülmény, amire fel kell készülnöd:

Tágabb hüvely

A hüvelyi szülés után szükség van némi időre, hogy minden visszarendeződjön a régi kerékvágásba. Ne aggódj, ha úgy érzed, tágabb lettél odalenn, ez még bőven változni fog. A hüvely hihetetlenül rugamas és nem kell attól tartanod, hogy úgy maradsz, ahogy a szülés után voltál. A regenerációs idő azonban egyénenként változó lehet: van, akinél hat hét után már minden a régi, de van, akinek ehhez szüksége van még egy kis időre. Ha ilyen problémát tapasztalsz, próbálkozhattok az eddigiektől eltérő pózokkal, ami egy kis izgalmat is csempészhet az együttlétekbe.

Csökken a vágy

Teljesen természetes, hogy hat héttel a szülés után még nem érzed magad szexistennőnek. A tested-lelked most egy kisbaba ellátására fókuszál, minden más csak ezután jön. Sokat segíthet a beszélgetés a pároddal, a gyengéd érintések napközben és este egy kis masszázs. Nem feltétlenül kell rögtön a lényegre térnetek, adjatok időt magatoknak és haladjatok szép lassan. 

szex
Forrás: pixabay.com

Érzékeny mellek

A szoptatással már jól boldogultok valószínűleg és talán mostanra beállt a kereslet-kínálat egyensúlya a tejmennyiségben is. A melled azonban kőkemény, ha a baba nagyot alszik és hajlamos önálló életet élni: olyakor magától beindul a tejleadó reflex és elkezd szivárogni az anyatej a melledből. Ez sok férfinál furcsa reakciókat válthat ki, ami teljesen természetes, hiszen a mell most nem az erotika szimbóluma számotokra, hanem a baba táplálására szolgál. Ilyenkor ráadásul érzékenyebb is lehet a melled, az érintések kellemetlenek lehetnek. Próbáljátok "kikerülni" a kényes területeket és várjatok még egy kicsit a teljes mellbedobással.

Szárazabb lehetsz

Az első néhány alkalommal azt tapasztalhatod, hogy sokkal szárazabb vagy odalenn, mint korábban. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy végképp kiveszett belőled a vágy, egyszerűen csak a prolaktin nevű hormon megnövekedése okozza, ami a tejszaporításért felelős. Használjatok ilyenkor egy kis síkosítót, hogy ne legyen kellemetlen az együttlét. 

Adjatok időt magatoknak

Előfordulhat, hogy akár egy év is eltelhet szülés után, mire minden visszaáll a régi kerékvágásba és újra a korábbi lelkesedéssel vetitek bele magatokat az együttlétekbe. Ez nem csak az anyai oldalról lehet így, de sokszor az apukáknak is több idő kell ahhoz, hogy a megváltozott szerepeket megszokják. Őket ugyanúgy érintik a változások, sőt, sokszor nehezebben élik meg, hogy a párjuk teste megváltozott, mint maguk a nők. Egy év után azonban mindenképp forduljatok szakemberhez, ha a kapcsolatotokból teljesen kiveszett a vágy.

Borítókép forrása: pixabay.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.