Minden szülő életében óriási esemény egy baba érkezése. Természetes, hogy mindent jól szeretnénk csinálni és a legjobbat akarjuk születendő gyermekünknek.

A korszerű szülészet feladata nem pusztán megteremteni a megfelelő egészségügyi ellátási feltételeket, biztosítani az orvosi segítséget, de támogatni a kismamákat és a családokat a felkészülésben, az élmény kiteljesedésében, a születés utáni legnagyobb biztonság garanciájában. Biztosítani azt a támaszt, amellyel az élmény, a komfort és az orvosi biztonság egymást kiegészítve teremthetik meg a legjobb környezetet a baba megszületéséhez. A TritonLife Róbert Magánkórházban az ország legjobb szakemberei biztosítják, hogy kismama és gyermeke a legjobb kezekben legyenek a fogantatástól a születésig.

A teljes körű orvosi biztonság

Az ideális és legteljesebb szülészeti ellátást folyamatosan működő szülészeti, újszülött ellátó és aneszteziológiai részleg biztosítja. A TritonLife-ban a hazai magánkórházak közül elsőként létesült emelt szintű koraszülött intenzív centrum (PIC II). Ezzel az ország első és egyetlen olyan magánkórháza, ahol koraszülött, intenzív ellátást igénylő babák is biztonságban születhetnek, és az intenzív ápolás mellett az anyák végig együtt maradthatnak babájukkal. Ez kiemelt fontosságú, hiszen minden 8-ik magyar várandósság koraszüléssel végződik, és ez sosem látható előre, azaz a legjobb mindig mindenre készen állni.

A TritonLife Róbert Magánkórház újszülött ellátása – beleértve a koraszülött ellátást is – a naprakész orvosi tudás, a legkorszerűbb technika és a családközpontú ellátás együttes megvalósítására fókuszál. A szülők folyamatos jelenléte egyaránt biztosított az egészséges és a koraszülött babák ellátása során, így biztosított a bőr-bőr kontaktus (kenguru-módszer) lehetősége, de az anyatejes táplálás segítése is nagy figyelmet kap.

TritonLife szülészet

24 órás orvosi felügyelet, 24 órás anya-baba együttlét

Az egészséges újszülötteket a családbarát szemléletnek megfelelően rooming-in rendszerben látják el, vagyis a babák születésüktől kezdve együtt lehetnek édesanyjukkal vagy akár mindkét szülővel a nap 24 órájában. Enyhébb problémákkal küzdő vagy komplikált terhességből (pl. terhességi cukorbetegség) születettek szorosabb megfigyelésére, esetleg egyszerűbb kezelése szintén történhet rooming-in ellátásban, hiszen a folyamatos szakorvosi és szakápolói jelenlét ott is adott. Az új koraszülött intenzív osztály már lehetőséget ad arra is, hogy koraszülöttség esetén vagy komolyabb megbetegedésnél sem kell elválasztani az édesanyákat gyermeküktől. Nem szállítják át őket más kórházba, hanem a családbarát ellátás elveinek megfelelően a koraszülött intenzív osztály egyedülállóan kialakított anya-gyermek szobáiba kerülhetnek – mondta a főorvos. A baba-barát ellátás lehetővé teszi, hogy a koraszülötteket az édesanyák a kezdetektől igény szerint szoptathassák vagy bármikor-bármeddig kenguruztathassák, ami nem csak a szoros kötelék kialakításában segít, de támogatja a koraszülöttek idegrendszeri fejlődését, valamint a még fejletlen immunrendszerének is megfelelő támaszt ad.

Élmény, komfort, támogatás

A várandósság alatt felmerülő rengeteg kérdésre a várandósgondozást végző szakemberek mellett szülésfelkészítő tanfolyamok, szülésznői konzultációk, tájékoztató és tanácsadó programok igyekeznek válaszokat biztosítani. Főleg azoknak lehet szüksége segítségre, akik első gyermeküket várják. Igyekszünk ezeket a kérdéseket megválaszolni, hogy mire eljön a pillanat, nyugodt lélekkel indulhassanak neki a szülésnek.

A szülést általános konzultáció és előkészítő vizsgálatok (szülészet-nőgyógyászati, labordiagnosztikai, aneszteziológiai vizsgálatok) előzik meg.

A magánkórházban lehetőség van arra, hogy a családnak egy percre se kelljen elválnia egymástól a benntartózkodás alatt. Az elhelyezés lehetséges családi szobában vagy kétágyas szobában, melyek teljes komfortot biztosítanak, természetesen minden szobához külön fürdőszoba tartozik.

A személyzet készséggel áll az anyukák és apukák rendelkezésére, ha segítségre van szükségük a baba ellátásával kapcsolatban. Ha igénylik, megmutatják a fürdetést, a pelenkázást és az öltöztetést is. A szülők döntő többsége rendkívül hasznosnak találja ezt a segítséget az első napokban. A baba fürdetése például az újszülött ellátó részlegen speciális babafürdető kádban végezhető, és adott minden olyan eszköz, amire a babának szüksége van (krém, pelenka, tiszta ruha).

A bent töltött éjszakák száma általában 2 vagy 3. Utóbbi esetben a plusz egy éjszaka orvosi javaslat alapján dől el. Ha a gyermekorvos vagy a szülészorvos úgy találja, hogy akár a baba, akár az anyuka miatt indokolt a benntartózkodás, akkor egyes csomagjaink díjmentesen tartalmazzák ezt a plusz éjszakát. A csomagok kiválasztásában előzetesen részletes segítséget nyújtunk.

Válasszon egyéni igényei szerint!

A TritonLife Róbert Magánkórházban 4 csomag közül válaszhatnak a kismamák, illetve családok. Az alapellátáson túl, az Arany, a Platina vagy a Gyémánt csomagok a legkülönfélébb extra szolgáltatásokat is tartalmazzák, amellyel nem pusztán a szülés élménye, de akár a baba összes szűrővizsgálata vagy szükség szerinti ellátása is kérhető, de számos kényelmi extra is választható (tanácsadástól a babafotózáson át a fülbelövésig, prémium étkezéstől a személyszállításig).

 

A borítókép forrása: Shutterstock
(Hirdetés)
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.