Bármennyire is hihetetlen a nők bőre 30 felett igenis sok olyan változáson megy keresztül, amely miatt teljesen át kell alakítaniuk a bőrápolási rutinjukat. Ekkor kezd el ugyanis először látszódni az idő múlása, amelyet bár megállítani nem lehet, késleltetni és halványítani igen, méghozzá hatásosan.

Mielőtt kétségbeesve kezdenénk kutatni a fiatalság elixírjét kövessük inkább a következő kozmetikusok és bőrgyógyászok által javasolt lépéseket:

1. Éjszakai arckrém

Az arckrém már a 20-as éveink egyik fontos arcápolási kelléke, ám amíg azokban az években elég a C-vitamin tartalmú és könnyed állagú éjszakai ápoló használata, addig 30 fölött már sokkal gazdagabb, zsírosabb krémekkel kell ápolni az arcunkat. Az idő múlásával, ugyanis könnyebben szárad ki, amelynek helyreállításához jóval több tápanyagra és odafigyelésre van szükség.

2. Olajok

A 100%-os argánolaj a benne található értékes zsírsavaknak, E-vitaminnak és antioxidánsoknak köszönhetően tökéletesen hidratálja az arcbőrt, ami 30 felett a legfontosabb. Legalábbis, ha sokáig szeretnénk megőrzi annak szépségét. Hetente 2-3 alkalommal tartsunk olyan napot, amikor kizárólag ezzel kényeztetjük a bőrünket, de smink alá is használhatjuk.

3. Hámlasztás

Megfelelő körültekintéssel, illetve szakember, kozmetikus utasításait betartva, hetente egyszer alkalmazzunk AHA-savas vagy Retinol tartalmú hámlasztó gélt, amely nemcsak az elhalt hámsejtektől szabadítja meg a bőrünket, hanem a benne található hatóanyagok miatt bőrregeneráló és fiatalító hatású.

4. Kényeztető pakolások

Az AHA-savas hámlasztás mellett tápláló pakolást is iktassunk be a hetünkbe. A méz vagy a mandulaolajos arcmaszkok nyugtatják és feltöltik a fényét vesztett bőrt.

5. Arcmasszázs

Akárcsak a testnek a sportra, a bőrünknek – pontosabban az arcizmainknak – is szüksége van egy kis átmozgatásra. Ezzel serkenthejük a vérkeringést és segíthetjük feszességének fenntartását.

Képforrás: Unsplash
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.