A bőrünk ápolása szinte egész életünkben nagy odafigyelést igényel, hiszen minden egyes életkorban megvannak a megfelelő technikák, amelyeknek segítségével tökéletessé varázsolhatjuk a külsőnket.

Ám, amíg a 20-as éveink végéig elég csak a legjobb arckrémmel hidratálni az arcunkat, addig a 30-as éveinktől már érdemes kicsit körülnézni a fiatalító kezelések között. A legnagyobb dilemmát általában az okozza, hogy botox vagy hialuronsavas feltöltés mellett döntsünk, ugyanis mindkettőnek fiatalító hatása van, mégsem mindegy, hogy milyen ráncokra és hány évesen alkalmazzuk először. Tóth Andrea mesterkozmetikust, bőrszakértőt kérdeztük, aki minden kérdésedre választ ad:

Mi a különbség a két eljárás között?

A botox elsősorban a ráncok megelőzésére szolgál, ugyanis maga a vegyület - amelyet egy baktériumból vonnak ki - megakadályozza az izmok összehúzódását, ezáltal a ráncok kialakulását is. De szerencsére az enyhébb, meglévő mimikai ráncokat is képes eltüntetni. Ezzel szemben a hialuronsav feltölti a bőrfelszínt, valamint újra volument és teltséget ad neki.

Pontosan melyik milyen ráncra jó?

A botox a haragosránc, a mimikai, illetve a száj körüli apró ráncokat képes megszüntetni, míg a hialuronsav a közepesen vagy erősen elmélyült ráncokat tölti fel, például az orr és az ajkak, valamint a homlok részen.

Mindkét kezelés fájdalommal jár?

A botox injekciókat egy vékony tűvel végzik, így lényegében csak egy pici szúrást érezni, ami pillanatok alatt elmúlik. A hialuronsavas eljárást viszont helyi érzéstelenítés mellett csinálják, ezért szó szerint semmit sem lehet érezni.

A kezelést követően mire kell számítani?

Pár napig mindkét kezelést követően kisebb duzzanat, véraláfutás alakulhat ki a kezelt területen, ami 2-3 napon belül teljesen elmúlik.

Hány éves korban érdemes elkezdeni ezeket a kezeléseket?

Ez mindig nagy kérdés, hiszen ez sok mindentől függ. A botox kezelést már 30 évesen érdemes elkezdni, ahogy megjelennek az első ráncok. Míg a hialusronsavas feltöltést inkább 40 éves kor körül. A lényeg a mértékletességen van. Nem szabad átesni a ló túlsó oldalára, hogy az arc természetessége megmaradjon.

Meddig tart a hatásuk?

A botox hatása 3-4 hónapig tart, de a kezelések számával ez az idő kitolódhat. A hialuron hatása pedig 9-12 hónapig is kitarthat, amely a töltőanyag minőségétől is függ.

Borítókép forrása: Unsplash
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.