Tény, hogy a korai magömlés a legtöbb férfival gyakrabban fordul elő, mint hinnénk, de ez egy olyan probléma, amelyet nem szabad a szőnyeg alá söpörni.

Számos olyan pszichológiai tényező (például szorongás, depresszió, kapcsolaton belüli problémák, testképzavar, a szex egészségtelen felfogása) is létezik, amelyek korai magömlést okozhat. Ennek gyakoribb előfordulása pedig súlyosabb egészségi problémákhoz vezethet, mint például a meddőséghez, a merevedési zavarokhoz, a stresszhez és a depresszióhoz.

A korai magömlés elleni gyógymódok

A korai magömlés otthoni gyógymódjai megakadályozhatják, hogy ez visszatérő problémává váljon, de tanácsos szakorvoshoz fordulni, ha továbbra is fennáll. Íme a 11 otthoni gyógymód:

1. Magnézium - számos olyan vizsgálat készült, amelyben megfigyelték az egészséges és a korai magömlésben szenvedő férfiak eltérő magnéziumszintjét. A szakemberek úgy gondolják, hogy összefüggés van a magnéziumhiány és a korai magömlés között, tehát a probléma fennállása esetén érdemes minél több magnéziumban gazdag élelmiszereket (például gyümölcsök, diófélék, halak, zöldségek) fogyasztani.

2. Zsibbasztó krémek – a korai magömlés másik legjobb természetes gyógymódja a gyógynövényes zsibbasztó krémek használata. A hímvesszőre kenve csökkentik a pénisz érzékenységét, és ezáltal a szokásosnál tovább tarthat az aktus.

3. Maszturbálás - néha segít, ha elélvez pár órával azelőtt, mielőtt szexet tervezne. Ettől általában kevésbé lesz intenzív az érzés, mivel az előző órákban már volt orgazmusa.

4. Óvszer - a férfiak orgazmusának késleltetésére is használható. Annak érdekében, hogy a szexuális aktus még tovább tartson, egyes óvszergyártók enyhe érzéstelenítő tulajdonságú óvszereket készítenek, amelyek a közösülés során segítik a pénisz zsibbadását.

5. Cink - egyes tanulmányok szerint a korai magömlésben szenvedő férfiaknak alacsony a cinkszintje, ezért javasolt nemcsak a magnéziumban, hanem a cinkben gazdag élelmiszerek (osztriga, tökmag) fogyasztása is.

6. Tantrikus technikák - ez megoldás lehet abban az esetben, ha az étrend megváltoztatása nem lehetséges. A tantrikus módszer lényege, hogy akkor hagyja abba a közösülést, amikor úgy érzi, orgazmus előtt áll. Miután az érzés megszűnt, folytatja az aktust. Ez a módszer annyiszor ismételhető, ahányszor szükséges.

7. Elszorítás - az egyik leghatékonyabb korai magömlés elleni gyakorlat. A módszer alkalmazásához egyszerűen nyomja meg a péniszt a makk mögött, amikor az orgazmus küszöbén áll. A tantrikus technikához hasonlóan ez a gyakorlat is többször ismételhető.

8. Keleti gyógynövények – a keleti gyógynövények, mint például az ashwagandha ígéretesnek bizonyultak a korai magömlés természetes gyógymódjaként. Egyes klinikai vizsgálatok azt sugallják, hogy nagyobb erőnlétet biztosítanak a közösülés során. Az ilyen típusú gyógynövények általában kapszula vagy tea formájában alkalmazhatók.

korai magömlés
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

9. Egyéb szexuális gyakorlatok - néha a nemi aktuson kívüli szexuális tevékenységekben (például orális szex) való részvétel megkönnyítheti a korai magömlést okozó nyomást.

10. Kettlebell gyakorlat - a korai magömlés másik hatékony gyakorlata a kettlebell edzés. Álljon lábakkal vállszélességben, tegyen egy kettlebellt maga elé a lábai közé, guggoljon le megfogni, majd emelje a mellkas magasságáig.

11. Fizikai aktivitás – a rendszeres kardio gyakorlat és a súlyzós edzés bizonyítottan növeli a vér nitrogén-oxid szintjét, ami kulcsfontosságú az egészséges véráramlás szempontjából és növelheti a szexuális állóképességet.

Ne feledje, hogy általában az egészséges életmód (a túlzott dohány- és alkoholfogyasztás kerülése, egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás) nagymértékben hozzájárulhat a szexuális problémák megelőzéséhez.

Forrás: https://www.healthwebmagazine.com/mens-health/home-remedies-for-premature-ejaculation/
Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.