Az anyagcsere-aktivátorok akár 3,5 nappal is csökkentik a gyógyulási időt enyhe vagy közepesen súlyos COVID-19-ben szenvedő betegeknél.

A kutatók egy klinikai vizsgálat során kimutatták, hogy az enyhe vagy közepesen súlyos COVID-19-ben szenvedő betegek esetében, akik a standard ellátásban részesültek, 3,5 nappal csökkent a gyógyulási idejük, amikor anyagcere-aktivátorokat (nikotinamid-ribozid, L-szerin, N-acetil-L-cisztein és L- karnitin L-tartarát) is kaptak. A kutatók azt is megállapították, hogy az anyagcsere-aktivátorokkal végzett kezelés javította a máj egészségi állapotát és csökkentette a gyulladás szintjét, ahogy azt a gyulladásos markerek szintje mutatta.

koronavírus covid gyógyulási idő
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Egy másik klinikai vizsgálat során 309 járóbeteget választottak véletlenszerűen 3:1 alapon az anyagcsere-aktivátorok vagy a placebó befogadására az isztambuli Törökországi Egészségtudományi Egyetem Umraniye Oktató és Kutató Kórházban. A betegek 14 napon keresztül naponta kétszer kapták a kombinált metabolikus aktivátorokat vagy placebót, és a klinikai állapotukat napi telefonos bejelentkezéssel értékelték a kutatást végző szakemberek.

Ezen vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy az anyagcsere-aktivátorok jelentősen javítják a COVID-19-ben szenvedő betegek májának egészségi állapotát, valamint csökkentik a gyógyulás idejét és a gyulladásos markerek szintjét. A kutatók további pozitív eredményként azt tapasztalták, hogy ezen metabolikus aktivátorok kombinációja segít az új koronavírus okozta fertőzés következtében fellépő stressz orvoslásában is.

Forrás: https://www.healthcarehygienemagazine.com/covid-19-patients-recover-faster-with-metabolic-activator-treatment-study-shows/
Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.