Életenergia áramlás. Így lehetne lefordítani az ősi taoista csikung szót, melynek speciális, nőknek szóló gyakorlatai oldják az energia áramlását megakadályozó negatív blokkokat, így vezetve el minket újra a női erőnkhöz.

A csikung olyan, a jógához hasonló mozgásforma, melynek rendszeres gyakorlása segítségünkre lehet a fogamzóképességünk helyreállításában, kiegyensúlyozza a hormontermelést, erősíti a kismedencét és enyhíti a menopauza tüneteit. Az energia szabad áramlásával a vérkeringés is fokozódik, kiváltképp a női szervekben. A mozdulatok könnyed áramláshoz hasonlítanak, így azok is bátran kipróbálhatják, akiknek az intenzívebb fizikai terhelés problémát jelent.

Mivel a kínai orvoslás szerint a test és a lélek kizárólag együtt gyógyítható, így a csikung azok számára is ajánlott, akik valamilyen lelki elakadással küzdenek, például párkapcsolati problémák, sérült nőiesség és szexualitás vagy önbizalomhiány.

Kiegészítő technikák és hatásaik

  • Légzőgyakorlatok: segítségünkre lesznek belső feszültségeink oldásában, ezzel segítve a fogamzást és enyhítve a menopauza tüneteit.

  • Méhmasszázs: az alhasi tájékon végzett speciális masszázstechnika a kismedence megfelelő vérellátásáért és a hormonrendszer kiegyensúlyozásáért.

  • Hüvelytorna: erősíti a medence izmait, ezzel megakadályozva a méh megereszkedését és segít helyreállítani a szülés okozta izomgyengülést.

  • Meditáció: segít nőiességünk megélésében.

Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

A hormonok játéka nem ér véget a kamaszkorral: így éljük túl a klimaxot (x)

Kamaszkor vagy klimax, egy közös bennük: a hormonális változások igencsak megviselik a szervezetet. Ha a két nehéz korszak egy időben zajlik a családban, az sajátosan feszült helyzeteket teremthet az anya-lánya kapcsolatokban. Egy édesanya vallomása.