Minden nőre máshogy hat a klimax, ám a legtöbben nem ússzák meg kellemetlen tünetek nélkül. Lássuk, mit tehetünk, hogy könnyebbé tegyük ezt az időszakot!

Csökkentsük a stresszt

Könnyűnek hangzik, de persze egyáltalán nem az. Viszont mindenképpen meg kell tanulnunk tudatosan lazítani. Ehhez mindenkinek másra van szüksége. Gondold végig, hogy számodra mi igazán pihentető: jóga, meditáció, zene vagy akár egy kiadós séta. Próbáld minden nap beiktatni az életedbe ezt a tevékenységet, különösen akkor, amikor úgy érzed, összecsapnak a hullámok a fejed felett.

Elegendő alvás

A felnőtt szervezetnek minimum hat órányi pihentető alvásra van szüksége, ám ahhoz, hogy valóban ki is pihenjük magunkat, inkább nyolc óra kell. A kulcs az alvás minősége, amin úgy javíthatsz, ha szellőztetsz a szobában lefekvés előtt, kényelmes az ágyad és jóval éjfél előtt ágyba bújsz.

Öltözködés

Kövesd a "hagyma-elvet", azaz vékony rétegekben öltözz, hogy aztán könnyebben meg tudj szabadulni egy-egy ruhadarabtól. Ha csak egy trikót veszel a vastag pulóver alá, izzadhatsz egész nap, ez pedig végig stresszelni fog! Ilyenkor inkább a kényelem legyen a fő szempont.

klimax
Forrás: pixabay.com

Sport

A rendszeres sport csökkenti a hőhullámokat és a hangulatodnak is jót tesz. Mindegy, hogy melyik sportra esküszöl, a lényeg a rendszeresség! Heti minimum háromszor menj el edzeni, futni vagy úszni, amihez éppen kedvet érzel.

Táplálkozás

Érdemes ilyenkor diétás étrendet követned, amivel nem csak az izzadási rohamokat csökkentheted, de még az alakodnak is jót teszel. Zöldség, gyümölcs, sovány húsok és rostdús ételek legyenek a tányérodon, ehhez pedig igyál minél több vizet!

Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.