Persze, aranyos, de valóban az a csüngőhasú disznó a legjobb háziállat a számodra? Egy kisállat-szakértő elmondja, tudnod kell.

Az egzotikus háziállatok világa

Az egzotikus háziállatok - madarak, hüllők, kicsi emlősök, sőt sertések - a leginkább visszaadott háziállatok közé tartoznak. (Ez azt jelenti, hogy eredeti tulajdonosai lemondtak róluk.) Az emberek azt gondolják, hogy a piton klassznak tűnik, a sikló aranyos, vagy hogy a minimalac imádnivaló. De amikor a piton kinövi a házát, a siklót nehéz etetni, vagy a minimalac sokkal nagyobb, mint egy teáscsésze, a tulajdonosok túlterheltek, örökbe adják őket, vagy teljesen elhagyják őket. Az egzotikus háziállatok listájának keresésekor sok mindent figyelembe kell venni az állat kinézete mellett.

Ez is legyen szempont

"A kis emlősök, hüllők és madarak kiválóan kiegészíthetik a családot” - mondja Gabby Schrader. „Mielőtt új háziállatod hazahoznád, feltétlenül tanulmányozd át a konkrét tartási igényeket. Az élelem, a kiegészítők, a hőmérséklet és a páratartalom mindent megváltoztathat állatod egészségében. Néhány állat, például a zsebállatok csak néhány évet élnek, de a hüllők és a madarak 50 évnél is hosszabb ideig élhetnek. " Schrader megjegyzi annak fontosságát is, hogy megtudd, hol van a helyi speciális állatorvos, mivel nem minden doki fogja kezelni őket.

béka

Lakhely

Az első dolog, amit egy egzotikus háziállat örökbefogadásakor figyelembe kell venni, a házuk. A hüllőknek hőforrásokra, a madaraknak ketrecekre van szükségük, de egy kakadu számára elegendő ketrec nem fog működni az ara esetében. A zsebállatok és más kisemlősök sajátos tartási követelményekkel is rendelkeznek. Másznak? Ásnak? Használnak alomdobozt, mint a görények? Mindezekre a kérdésekre kell majd válaszolni, mielőtt háziállatod hazaviszed, hogy érkezéskor készen álljon a tökéletes háza.

Állatorvosi ellátás

Ezt nem lehet elég határozottan kijelenteni: nem minden állatorvos foglalkozik minden típusú állattal. Az egzotikus állatok orvosai sokkal ritkábban fordulnak elő, mint a kisállat (kutya és macska) állatorvosai, és sok ilyennek nincs meg az egzotikumon végzett átfogó kezelésekhez szükséges felszerelés. Kérj ajánlást kisállat-állatorvosodtól, vagy keresd fel a helyi üzletet, és kérdezd meg, kit javasolnak. Amikor kiválasztod a legjobb egzotikus háziállatodat, győződj meg arról, hogy hozzáférhetsz-e az őket kezelő állatorvoshoz.

Viselkedés és temperamentum

Ha ügyes háziállatot keres, aki ölébe ölelkezik, akkor a szakállas sárkány nem biztos, hogy a legjobb választás. Hasonlóképpen, ha hetente 60 órát tölt a munkahelyén, és ritkán tartózkodik otthon, akkor egy olyan társasági állat, mint egy papagáj, nem az Ön kedvence. (Valójában valószínűleg nincs ideje az életében semmiféle háziállatra.) Kedvence egyedi temperamentumának, viselkedésének és gazdagodásának megértése nagyon fontos a magas életminőség biztosításához. A hagyományos háziállatok örökbefogadásakor is könnyű hibázni.

Diéta

Az egzotikus háziállatoknak egzotikus étrendbeli igényeik lehetnek. A disznóvadtól kezdve a fagyasztott egerekig fontos, hogy kielégítsük kedvencünk sajátos táplálkozási szükségleteit, és elkerüljük a tápanyaghiány okozta orvosi problémákat. Annak megértése, hogy kedvencednek egereket vagy tücsköket kell ennie, azt jelenti, hogy hajlandó vagy etetni őket egerekkel vagy tücskökkel. Vagy ha kedvenced vegetáriánus, tervezz sok aprítást és szeletelést, hogy minden nap friss zöldségekkel és / vagy gyümölcsökkel lásd el őket.

Képek forrása: pixabay.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.