Mégis van előnye annak, ha a kiskedvencekkel egy ágyban alszunk.

A kutya- és macskagazdik két táborra oszthatóak: van, aki el sem tudná képzelni, hogy ne aludjon vele egy ágyban a kis kedvence, a másik táborba tartozók szerint mindenkinek van saját helye, a négylábúak a fekhelyen, a kétlábúak pedig az ágyban pihenjenek.

A következetesség fontos, hiszen, ha egyszer megengedjük a kutyáknak és macskáknak, hogy velünk aludjanak, máskor is el fogják várni, így jó ötlet egyből letisztázni mindenkinek a helyét. A cicagazdák tudják, hogy a macskák imádnak gazdájukhoz hozzábújva feküdni éjszaka, a kutyák pedig általában a lábunknál elhelyezkedve érzik magukat kényelmesen.

macska
Forrás: unsplash.com

Arra valószínűleg eddig egy gazdi sem gondolt, hogy van-e bármilyen összefüggés a kiskedvenc alvási és a gazda szeretkezési szokásai között, márpedig van. Barrie Sinorod amerikai kutatót foglalkoztatni kezdte a téma, így tízezer állattartót kérdezett arról, hogy velük alszik-e a macskájuk, illetve jelen van-e a szobában, amikor szexelnek. A válaszadók nagyjából 70 százaléka nem küldte ki a szobájából a cicust szeretkezés alatt.

A kutatás eredménye alapjám azok, akik esténként együtt alszanak a macskával és ki sem szokták küldeni, nagyobb százalékban jelölték meg a gyakori opciót arra a kérdésre, hogy milyen rendszerességgel élnek nemi életet. Akik külön fekhelyre küldik minden este a macskájukat, ott több volt a ritkán vagy a havonta néhányszor válasz.

Sinorod nem vizsgálta meg az okait, vajon mi lehet az, amiért az együttalvós cicagazdik gyakrabban szexelnek, de úgy sejti, akik gyakran érnek hozzá a macska puha bundájához, a gyengédség és a puhaság érzete miatt felerősödik a tapintás érzékük, így gyakrabban válnak kíváncsivá partnerük testére.

Forrás: Roger Tabor: Kedvencünk a macska c. könyve
Borítókép forrása: unsplash.com
 

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.