A Sunrise egy olyan orvostechnológiai követelményeknek megfelelő, minősített intelligens szenzor, amely az állra rögzítve kiváltja a laboratóriumi körülmények között alkalmazott poliszomnográfiai vizsgálatot, és biztosítja, hogy az alvászavarban szenvedők gyors, költséghatékony és teljes diagnózist kapjanak.

Az alvási apnoé napjainkban az egyik legfontosabb népegészségügyi probléma, és az egyéb alvási rendellenességekkel járó légzési problémák száma is folyamatosan emelkedő tendenciát mutat. A férfiak 49 százalékát, a 40 éves vagy annál idősebb nők 23 százalékát érinti az Európai Unió országaiban. A problémát az jelenti, hogy ez az állapot körülbelül 80 százalékban diagnosztizálatlan marad, és a kezeletlen alvási apnoe olyan súlyos egészségügyi problémákat okozhat, mint például a magasvérnyomás-betegség, a szívelégtelenség, a stroke vagy a cukorbetegség.

Hogyan működik a Sunrise otthoni alvási apnoe teszt?

A felhasználó személy az állára helyezi az eszközt, mielőtt aludni indul. Az érzékelő az alvás közben rögzített adatokat másnap reggel kiértékeli, kiemelve a lehetséges alvási apnoét vagy más alvási rendellenességet, majd az applikáción keresztül továbbítja a szakorvos számára. Ezután - szükség esetén - alvásterapeuta meghatározza a kezelési módszert.

alvas_alvasteszt_alvasvizsgalat
Forrás: pixabay.com

Az áll mozgásának mérésével a Sunrise mindenki számára lehetővé teszi, hogy otthonról, természetes alvó környezetben végezzen klinikai tesztet egy invazív, intelligens eszközzel. Ez az új diagnosztikai teszt egyrészt kiváltja a vezetékekkel összekötött kórházi ágyban való alvást, másrészt a pandémia idején korlátozott működésű alvási laboratóriumi vizsgálat helyett klinikailag bizonyított alternatívát nyújt a hagyományos alvási apnoe-vizsgálatok helyettesítésére.

A kutatók elsődleges célkitűzése, hogy felhívják az emberek figyelmét a légzés fontosságára, amely a jó éjszakai alvás alapvető „hozzávalója”. Úgy vélik, hogy az alvásnak nem szabad szorongást okoznia, és egy egyszerű, professzionális teszt elvégzésével, az eredmények ismeretében jobban javítható az alvás minősége.

Forrás: https://www.med-technews.com/news/ai-in-healthcare-what-are-the-real-barriers-to-progress_1/
Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.