Gyakran álmatlanul forgolódik éjszaka? Bármennyire is szeretne, egyszerűen nem tud  elaludni esténként? A kialvatlanság számtalan betegség kialakulásához vezethet, de vajon mit tehetünk az alvászavar ellen?

Nagyon fontos, hogy kialudjuk magunkat

A felnőtt szervezetnek napi 7-9 óra alvásra van szüksége. Ha nem tudjuk kialudni magunkat, olyan betegségek alakulhatnak ki, mint a depresszió, a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás. Ha mélyen alszunk, olyankor csökken a vérnyomásunk, a szívünk pedig, amely egész nap dolgozik, lassabb ritmusra ver és ilyenkor pihen. Aki 6 órát vagy ennél kevesebbet alszik, az a szívét is károsítja, 200 százalékkal növelve a szívroham és a szélütés valószínűségét. Fáradtan a függőségekre is hajlamosabbak lehetünk, mert ha nem pihentük ki magunkat, több koffeint, illetve nikotint kívánhat a szervezetünk, éjjel pedig gyakran altatót.

A gyógynövényeknek is van altató hatásuk

Egyaltálan nem mindegy, hogy milyen altatót használunk. Nem véletlen, hogy a szintetikus hatóanyagot tartalmazó altató és nyugtató hatású gyógyszerek általában receptkötelesek, hiszen számos mellékhatásuk ismert. Sajnos idővel azt vehetjük észre, hogy egyre többet kell bevennünk belőle ahhoz, hogy elérjük a kívánt hatást. Arról nem is beszélve, hogy ezek a szerek másnap kábaságot és koncentrációs zavarokat okozhatnak.  A népi gyógyászatban már régóta ismertek a nyugtató, altató hatású gyógynövények, sőt ma már a patikában is kaphatók olyan készítmények, amelyek ezen gyógynövények kivonatait tartalmazzák. A gyógynövények esetében kevésbé jellemzőek a mellékhatások, és a hozzászokástól, illetve a függőség kialakulásától sem kell tartanunk.

sedacur
Vény nélkül kapható gyógyszer

Hasznos segítség lehet a Sedacur forte

A Sedacur forte három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazza. macskagyökér álmatlanság elleni kedvező hatását már az ókorban ismerték. Az álmatlanság ellen már a középkorban használtak komlótobozzal töltött párnát, hiszen megfigyelték, hogy a komlószedők gyakran álmosodnak el munka közben. Az orvosi citromfű az egyik legrégebb óta, legalább 2000 éve használt gyógynövény. Nyugtató hatásúés emellett az „ideges” eredetű szív- és emésztőrendszeri panaszokat is képes enyhíteni. A Sedacur forte nappal oldja a feszültséget, este pedig segíti az elalvást és a nyugodt éjszakai pihenést. A mindennapi tevékenységet nem befolyásolja hátrányosan: nem rontja a figyelmet, sem az autóvezetéshez nélkülözhetetlen képességeket, az éberséget és a reagálóképességet. Recept nélkül kapható a patikában.

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.