Ha támogatjuk a döntését, figyelembe kell vennünk néhány tényezőt.

Ha tinédzser gyerekekünk van, egyáltalán nem meglepő, hogy olyan őrült ötletekkel áll elő, hogy piercinget szeretne, tetováltatna vagy rózsaszínre festené a haját. A tetoválómesterek 18 év alatt nem vállalnak vendéget, a haj rózsaszínre festését nehéz megakadályozni, hiszen a hajfesték bárhol beszerezhető, de mi a helyzet a testékszerekkel?

A testékszereket készítő piercerek papír formájú szülői beleegyezéssel már készíthetnek piercinget a tiniknek, így ha tinédzser gyermekünk ragaszkodik a testékszer kipróbálásához, írhatunk neki engedélyt és elkísérhetjük piercerhez. Manapság már nem kell azon izgulni, hogy a testékszer vagy tetoválás miatt megbélyegzik, hiszen évek óta teljes mértékben elfogadott. Van azonban néhány olyan tény a testékszerekkel kapcsolatban, amiket fontos tudunk.

Nem mindegyik fém biztonságos

Van, akinek akkor derül ki az ezüst allergiája, mikor már bent van az ékszer, ezért jobb minden esetben orvosi fémet behelyeztetni. Az ezüst képes allergizálni, az orvosi fém azonban maximálisan biztonságos. Bizsuval ne is próbálkozzunk.

Fontos az utókezelés

Még utókezelés mellett is képes begyulladni a szúrás helye, nélküle pedig garantált a fájdalom és a fertőzések kialakulásának kockázata is magasabb. Győződjünk meg róla, hogy gyermekünk nem felejti el a rendszeres fertőtlenítést.

Mi a normális és mi nem?

A vörösödés, a kisebb duzzanat és az egyhe fájdalom természetes, de ha egyéb tünetek (például genny megjelenése, szédülés) jelentkeznek, akkor forduljunk inkább orvoshoz, mert ezek fertőzésre utalnak.

piercing
Forrás: pexels.com

Gyógyulási idő

Nem egyik napról a másikra gyógyul meg a testékszer okozta seb. A fülbevalók esetében 6-8 hét, az orrpiercingnél akár 4 hónap is lehet a teljes gyógyulás időszaka. Ne aggódjunk, figyeljük, hogy a tinédzser gyermekünk kényelmesen érzi-e magát az ékszerrel, és nyugtassuk meg, ha mégsem tetszik neki, bármikor kiveheti.

Ne engedjük éhgyomorra szúratni

Mindenképp hangsúlyozzuk az evés fontosságát, mert az éhgyomorra végzett szúrás esetén valószínűbb az ájulás. Legalább egy szendvicset egyen a gyermek 1 órával a művelet előtt.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.