Legyünk őszinték, manapság egyszerre gyermeket nevelni, dolgozni és esetleg még valamilyen képzésen is részt venni, plusz helytállni a párkapcsolatunkban, nem éppen 24 órás elfoglaltság. Mit lehet tenni, hogy ne őrüljünk bele?

Íme néhány tanács és módszer, melyet életvezetési tanácsadók állítottak össze azoknak, akik nagyobb harmóniára és jobb időmenedzsmentre vágynak. Ezeket alkalmazva idővel talán nem fogjuk azt érezni, hogy elmosnak minket az élet hullámai, és legszívesebben visszamennénk a gyerekkorunkba, bebújni a paplan alá.

munka_otthon_gyerekkel
Forrás: unsplash.com

Reálisok célok, fontossági sorrend

Készítsünk egy listát a legfontosabb dolgokról, amelyeket feltétlenül meg kell tennünk a nap folyamán, majd azokat a dolgokat soroljuk fel egy újabb etapban, amelyeket szeretnénk elvégezni, végül azokat, amelyeken szeretnénk dolgozni, majd ha időnk engedi. Tehát ne akarjunk egyszerre mindig, mindent megoldani, tényleg a legfontosabbakat pipálgassuk ki.Legyünk elégedettek, akkpor is, ha kevés valósult meg, de az fontos. Előzetesen pedig becsüljük meg az időt is, ami kell a munkához, majd csekkoljuk le, hogyan is alakult ez a valóságban.

Vizsgáljuk felül a napi rutin

A legtöbben megszokások, rutinok szerint élünk. Érdemes megnézni “külső szemmel”, mik azok a részletek, amelyek esetleg feleslegesek, vagy várhatnak, melyeket lehet időtakarékosan helyettesíteni.

A szünetek fontossága

Akár a gyerekekkel való teendőkről, akár a munkáról, házimunkáról van szó, iktassunk be szüneteket, ha rövideket is. Ilyenkor csináljunk teljesen mást, beszélgessünk, sétáljunk egyet a napfényen, együnk, töltekezzünk.

Használjuk ki a technológia előnyeit

Manapság számtalan remek alkalmazás létezik, olyanok melyeken hatékonyan kommunikálhatunk, oszthatunk meg munkafolyamatokat, beoszthatjuk a teendőinket, átláthatjuk a terveinket. Nézzünk szét az alkalmazások között vagy kérjünk ajánlást munkatársainktól.

Forrás: https://www.healthline.com/health/parenting/working-from-home-and-parenting
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.