Amikor nehezen megy a munka és a koncentrálás, gyakran pótcselekvésként eszünk. Vannak azonban olyan snackek, amivel még jót is tehetünk magunknak.

A könnyen elkészíthető finomságok gyakran nem egészségesek vagy tele vannak szénhidráttal. Az agynak persze kell a cukor, de nem mindegy, hogy annak mennyisége mit idéz elő. Ám a tápanyagpótlás munka közben segítheti a feladatok elvégzését.

Munka és nassolnivaló
Forrás: pexels.com

A diófélék, magvak és szárított gyümölcsök bőven tartalmaznak szénhidrátot, de a bennük lévő cukor jól hasznosul. Ráadásul az agyat segítő Omega-zsírsavakban is gazdagok, így segítik a koncentrációt. E-vitamin tartalmuk kedvez a bőrnek, hajnak is. Könnyen beszerezhetők és bármikor fogyaszthatók.

A puffasztott rizs-avokádó kombináció is remek választás. A rizs snackek rostban gazdagok, hasznos szénhidrát van bennük és ízletesek. Ha erre kenünk avokádót, akkor rengeteg hasznos tápanyagot juttathatunk a szervezetbe.

Érdekes és fenséges nassolnivaló az alma mogyoróvajjal megbolondítva. Az almában sok vitamin, gyümölcukor és rost van, a mogyoróvaj pedig energiát ad.

Szárított húst nemcsak az indiánok esznek, manapság már szinte mindegyik bioboltban és drogériában fellelhető. Az általában marhahúsból készült sós snackek nagyon dúsak állati fehérjében és rostban, ugyanakkor táplálóak és egészségesek. Aki nem vágyik édes ízre, annak kiváló választás lehet megismerkedni vele.

Meglepő, de a popcorn nem csak a moziban lehet csemege. Könnyű kipattogtatni az irodai mikróban is, táplál, finom és akármilyen hihetetlen, számtalan hasznos tápanyag van benne.

Egy dobozka túró és pár szem gyümölcs. A fehérje és szénhidrát ilyen jellegű kombinációja nemcsak élvezetes, de tápláló is.

A nyers zöldségek nem drágák és nem is nehéz beszerezni őket. Vegyünk répát, karalábét, zeller szárat, csicsókát, uborkát.

A zöldségek másik formája a zöldségchips. Bár nem a legolcsóbb snack, bűntudat nélkül ehetjük a répából, céklából, gyökérből készült ropogós csemegét. Finom, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostban is gazdag.

Forrás: https://www.healthline.com/nutrition/healthy-snacks-for-work?fbclid=IwAR0zXst5-hjdArr14kazkzURO5BRZxBHHSH7Qi5SnB_U3KFuNFpGWJMYYWs
Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

A hormonok játéka nem ér véget a kamaszkorral: így éljük túl a klimaxot (x)

Kamaszkor vagy klimax, egy közös bennük: a hormonális változások igencsak megviselik a szervezetet. Ha a két nehéz korszak egy időben zajlik a családban, az sajátosan feszült helyzeteket teremthet az anya-lánya kapcsolatokban. Egy édesanya vallomása.